SOK BOLJI I OD CELERA, A NIJE TOLIKO POPULARAN: Idealan je za PROLEĆNI DETOKS, oduševite vaš organizam sa ovim napitkom!

Autor: M.O.

Lifestyle

28.03.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je za detoks.

SOK BOLJI I OD CELERA, A NIJE TOLIKO POPULARAN: Idealan je za PROLEĆNI DETOKS, oduševite vaš organizam sa ovim napitkom!

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/MammaMia Recepti

Sok od kupusa nije toliko popularno piće poput soka od celera, ali je itekako dobro i zdravo za naš organizam

Bogat je vitaminima i mineralima kao što su vitamin A, kalijum, kalcijum i fosfor. Također sadrži antioksidanse koji pomažu u jačanju imunološkog sistema i olakšavaju upalu.

Sok od kupusa ispoljava blago laksativno dejstvo, što znači da je koristan za redovno pražnjanje creva, odnosno protiv zatvora. Sadrži amino kiselinu glutamin, koja ima ulogu u čišćenju creva i celog organizma, što znači da je odličan za detoksikaciju. 

Ovaj sok je vrlo pogodan napitak za sve one koji žele da smršaju jer sadrži veoma malo kalorija i može da se uzima u okviru bilo koje dijete. 

Republika

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/MammaMia Recepti

Ako volite kupus, ovo će vam se sigurno dopasti

Kako napraviti sok od kupusa bez sokovnika?

Pripremite kupus kako biste napravili sok od kupusa bez sokovnika. Prvo morate oprati kupus kako biste se rešili prljavštine. Zatim isecite jezgru i grubo naseckajte kupus na komade koji će stati u blender. Nakon što ste naseckali kupus, stavite ga u blender. Ono što se preporučuje je da blender napunite do pola kupusom, a zatim dodajte malo vode ili neku drugu vrstu kupusa pre nego što dodate još. Uskoro je sok od kupusa bez sokovnika pripremljen.

Kada završite s mešanjem uzmite dve čiste tegle. U svaku teglu stavite otprilike šoljicu filtrirane vode, a zatim u njih sipajte sok od kupusa. Nakon što vam sok od kupusa fermentira 3 dana, sada ga morate procediti. Sok od kupusa je gotov i možete ga bez problema i drugi puta napraviti bez sokovnika.

Ako imate sokovnih, prosto iseckajte kupus i ubacite u blender i dobićete ovaj sok. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading