RECEPT ZA NAJUKUSNIJE TULUMBE: Ovako USPEVAJU čak i početnicima, stalno ćete ih praviti!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

31.03.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako se prave najukusnije tulumbe.

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE TULUMBE: Ovako USPEVAJU čak i početnicima, stalno ćete ih praviti!

Foto: youtube/printscreen/Hanuma kocht

Tulumbe su poslastica koja oduševljava svojim ukusom i mirisom, ali retko ko se usuđuje da se upusti u pripremu ovog kolača zbog njegove navodne komplikovanosti. Međutim, sa pravim receptom i malo vežbe, tulumbe se mogu napraviti i u domaćoj kuhinji.

Za pravljenje tulumbe potrebno je pripremiti sledeće sastojke:

  • 1/2 l vode
  • 100 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 500 g brašna
  • 5 jaja

Za sirup:

  • 1 kg šećera
  • 1/2 l vode
  • 1 manji limun
Republika

Foto: youtube/printscreen/Hanuma kocht

Ovaj recept za tulumbe će uspeti svima

Prirpema sa ukusom tradicije:


Priprema ovog kolača zahteva malo strpljenja, ali rezultat je vredan truda. Dan pre nego što planirate da napravite tulumbe, treba pripremiti sirup tako što ćete skuvati vodu i šećer, a zatim dodati kolutove limuna. Nakon toga, sirup treba ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pre nego što se stavi u frižider.

Za testo, u šerpi je potrebno promešati ulje, šećer i vodu, pa kuvati dok ne provri. Zatim se smesa sklanja sa šporeta, dodaje brašno i sve se dobro sjedini. Nakon što se testo ohladi, dodaju se umućena jaja i sve se dobro izmeša mikserom. Testo se potom stavlja u špric za kolače i istiskuje direktno u vrelo ulje. Nakon prženja, tulumbe se potapaju u ohlađeni sirup kako bi bolje upile ukus, pre nego što se izvade i posluže.

Tulumbe su kolač koji je oduvek bio deo mnogih domaćinstava i predstavljaju slatki zalogaj sa dušom, baš kao što su ih pravile mnoge generacije pre nas. Ne propustite priliku da isprobate ovaj tradicionalni recept i uživate u ukusu tulumbe koji će vas sigurno osvojiti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading