OVO SU DVE NAJBOLJE NAMIRNICE ZA DORUČAK: Čisti PROTEINI će vam pomoći da izgubite KILOGRAME, kao ništa do sada!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

12.03.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je najbolje da jedete ujutru.

OVO SU DVE NAJBOLJE NAMIRNICE ZA DORUČAK: Čisti PROTEINI će vam pomoći da izgubite KILOGRAME, kao ništa do sada!

Foto: shutterstock

doručak

Proteini su neizostavan deo zdrave ishrane, a posebno važni za održavanje mišićne mase i regulaciju apetita. Doktorka Meri Sabat ističe da "čisti" proteini, kao što su grčki jogurt i jaja, imaju ključnu ulogu u procesu mršavljenja i održavanju zdravog organizma.

Grčki jogurt

Grčki jogurt se ističe kao namirnica koju preporučuju mnogi nutricionisti zbog visokog sadržaja proteina i pozitivnog uticaja na gojaznost. Kroz proces ceđenja, grčki jogurt postaje gušći i bogatiji proteinima, što pomaže u izgradnji mišića i pruža osećaj sitosti. Osim toga, proteinska struktura jogurta zahteva više energije za varenje, što može povećati brzinu metabolizma.

Republika

Foto: Shutterstock

Jaja je najbolje jesti za doručak

Jaja


Jaja su takođe visokoproteinska namirnica i preporučuju se u dijetama za gubitak težine. Njihov sadržaj esencijalnih aminokiselina podržava održavanje i rast mišića, dok masti u jajima mogu pomoći u regulaciji hormona gladi. Osim toga, jaja pružaju značajnu količinu hranljivih materija u odnosu na kalorijsku vrednost.

Doktorka Sabat naglašava da su "čisti" proteini ključni za mršavljenje i opšte zdravlje. Grčki jogurt i jaja su se pokazali kao izvrsne opcije za jutarnji obrok zbog visokog sadržaja proteina i svojstava koja regulišu apetit. Uključivanjem ovih namirnica u jutarnju ishranu, osigurava se unos esencijalnih aminokiselina, bolja kontrola gladi tokom dana i podsticanje metabolizma.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading