SVI PROFESIONALCI STAVLJAJU OVAJ ZAČIN KADA SPREMAJU ROŠTILJ: Niste svesni koliko je ukusnije, a korica HRSKAVA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuvari širom sveta koriste ovu tajnu za najukusniji roštilj ikada!

SVI PROFESIONALCI STAVLJAJU OVAJ ZAČIN KADA SPREMAJU ROŠTILJ: Niste svesni koliko je ukusnije, a korica HRSKAVA

Foto: pixabay.com

Kada je reč o pripremi savršenog roštilja, mnogi se oslanjaju na posebne sastojke i roštiljske mešavine kako bi postigli željeni ukus mesa. Iako se obično povezuje sa slatkim jelima, šećer može imati i drugačije uloge u kuhinji. Međutim, malo je poznato da šećer može imati ključnu ulogu u postizanju savršene hrskave kore na mesu. Misli se da šećer može da se koristi samo u slatkim poslasticama, nije tako, jer dodavanje određene količine mesu pre pečenja može da da izvanredan ukus i teksturu.

Kako dodati šećer mesu

Profesionalni kuvari i majstori roštilja već odavno koriste ovu metodu, a sada je i vama otkrivena. Količina šećera koju treba dodati mesu je važna - preporučuje se jedna kašika šećera na svaki kilogram mesa. Dodavanjem ove male količine šećera, možete postići najukusniji roštilj sa hrskavom korom koja će oduševiti vaše goste.

Foto: pixabay.com

Dodajte šećer preko roštilja da bi korica bila hrskavija


Prednost šećera da da hrskavu koru na mesu, odnosno roštilju, samo je jedan od primera kako se šećer može koristiti na neočekivane načine u kulinarstvu. Za one koji žele da probaju, ne moraju "ekperimentisati"  na svakom parčetu mesa već je dovoljno da to isprobaju na samo jednom, na primer ćevapu.  

Kombinovanjem posebnih sastojaka i pravljenjem roštiljske mešavine, kao i neobični trikovi poput dodavanja šećera, možete postati majstor roštilja koji će oduševiti svoje goste i uživati u ukusnim obrocima sa hrskavom korom.

Da li ste nekada čuli za ovaj trik?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading