ŽENA JE JELA TRI SUVE ŠLJIVE UJUTRU, NA PRAZAN STOMAK: Ono što joj se desilo je za PRIČU, ne biste verovali!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolje je da ih jedete ujutru, nego pre spavanja.

ŽENA JE JELA TRI SUVE ŠLJIVE UJUTRU, NA PRAZAN STOMAK: Ono što joj se desilo je za PRIČU, ne biste verovali!

Foto: shutterstock

Suvim šljivama se daje posebno mesto među sušenim voćem zbog njihovih izuzetnih svojstava. Osim što mogu dugo da stoje u kuhinji, suve šljive su prava riznica hranljivih sastojaka, poput kalijuma, vlakana, vitamina K, magnezijuma i gvožđa. Njihova visoka koncentracija koncentriranog sorbotola i vlakana pruža veći laksativni efekat u poređenju sa svežim šljivama. Suve šljive su, takođe, izuzetno bogate jedinstvenim fitonutrijentima, neohlorogenskom i hlorogenskom kiselinom, koje imaju ulogu antioksidanata potvrđenu u brojnim naučnim istraživanjima.

Interesantno je da su suve šljive korišćene kao osnova za jedan od najstarijih kineskih lekova, nazvanog ubai, koji se koristi za ublažavanje simptoma mučnine, groznice i kašlja. Takođe, suve šljive se ističu u poređenju sa drugim suvim voćem po svojoj antioksidantnoj snazi, koja je dva puta veća od snage suvih smokvi, urmi, grožđa i kajsija.

Foto: RINA

Suve šljive se ističu u poređenju sa drugim suvim voćem po svojoj antioksidantnoj snazi


Zdravstvene dobrobiti suvih šljiva

Suvim šljivama se pripisuju brojne zdravstvene dobrobiti, uključujući poboljšanje varenja, prevenciju gubitka koštane mase, zaštitu od dobnog kognitivnog oštećenja, smanjenje nivoa glukoze i LDL holesterola, kao i podršku zdravlju kostiju, piše "Krstarica".

Kako jesti suve šljive

Uzimajući u obzir laksativni efekat suvih šljiva, preporučuje se da se konzumiraju ranije tokom dana kako bi se omogućilo dovoljno vremena za njihovo dejstvo pre spavanja. Jedenje suvih šljiva ujutro može doneti prirodan podsticaj energije i pomoći u redovnom pražnjenju creva, dok je večernje konzumiranje suvih šljiva može izazvati nelagodu i poremetiti san. Samo tri do četiri suve šljive dnevno mogu pomoći da neutrališete ćelije štetnih slobodnih radikala koji (negativno) utiču na pamćenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading