ISKORITITE OSTATKE HRANE OD BOŽIĆA: Staro jelo - novi RUČAK koji će oduševiti celu porodicu!

Autor: M.O.

Lifestyle

08.01.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ne želite opet ručate isto što ste i juče, ovi saveti su idealni za vas.

ISKORITITE OSTATKE HRANE OD BOŽIĆA: Staro jelo - novi RUČAK koji će oduševiti celu porodicu!

Foto: shutterstock

Mnoge domaćice se suočavaju sa dilemom šta da urade sa viškom hrane nakon praznika, ali poznati TV kuvar Gordon Remzi ima nekoliko korisnih saveta za kreativno korišćenje preostalih namirnica.

Povrće


Povrće može biti odličan sastojak za brojna jela čak i nakon nekoliko dana. Remzi predlaže pravljenje vegetarijanskih lazanja, pečenje sa testeninom ili mesom, ili čak pravljenje domaće verzije pite sa rendanim sirom ili mesom. Kombinacije su zaista bezbrojne, a sve što je potrebno je malo mašte i kreativnosti.
Republika

Foto: shutterstock

Iznenadite danas porodicu sa "novim" ručkom od juče

 


Meso


Ostatak mesa može poslužiti kao sjajan dodatak raznim jelima poput tortilja, soseva, ili musaka. Za brzo podgrevanje, Remzi preporučuje zagrevanje u rerni na niskoj temperaturi ili kratko prženje na srednjoj vatri. Takođe, meso može biti odličan sastojak za salate ili punjenje tortilja, pružajući potpuno novo iskustvo uživanja u preostalom mesu.

Sarma


Za sarmu se često kaže da je ukusnija nekoliko dana nakon što je skuvana, pa ne brinite ako imate viška. Podgrevajte samo onoliko koliko vam je potrebno za obrok, dodajući malo vode kako bi se meso ugrejalo, a pirinač zadržao svoju teksturu. Takođe, sarmu možete poslužiti uz različite priloge kako biste dodatno uživali u njenom ukusu.

Hleb


Umesto da bacite višak hleba, iskoristite ga za pravljenje brusketa ili slane torte. Kombinacija hleba, jaja, mleka, mesa i povrća rezultiraće ukusnim i zanimljivim ručkom koji će obogatiti vaš jelovnik.

Kolači i torte


Preostale kolače i torte možete sačuvati tako što ćete ih zamrznuti. Na taj način mogu trajati i do tri meseca, a kada vam zatrebaju, jednostavno ih izvadite i pustite da se lagano odmrznu na sobnoj temperaturi. Tako ćete uživati u omiljenim poslasticama čak i nakon što prođu praznični dani.

Gordon Remzi ističe kako je sve stvar ugla gledanja, volje i mašte domaćice kada je reč o kreativnom korišćenju preostale hrane. Uz malo truda, ostaci ručka mogu postati osnova za potpuno nova i ukusna jela kojima ćete obradovati svoju porodicu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading