POSNA SALATA SA TUNJEVINOM I KROMPIROM: Jedan SASTOJAK će dati poseban ukus, JEFTIN ručak koji će cela porodica obožavati!

Autor: M.O.

Lifestyle

06.01.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa ovom salatom nećete pogrešiti!

POSNA SALATA SA TUNJEVINOM I KROMPIROM: Jedan SASTOJAK će dati poseban ukus, JEFTIN ručak koji će cela porodica obožavati!

Foto: youtube/printscreen/Kuhinja Sunčane Staze

Badnji dan, koji tradicionalno pada 6. januara, označava završetak Božićnog posta u pravoslavnom kalendaru.
 
Ovaj dan, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića, često postavlja pitanje vernicima o vrsti hrane koja je dozvoljena tokom posta. Ove godine, kako Badnji dan pada u subotu, postavlja se pitanje da li se na ovaj dan može konzumirati riba, budući da je tokom Božićnog posta vikendom dozvoljena konzumacija ribe.
Republika

Foto: youtube/printscreen/Kuhinja Sunčane Staze

U ovu salatu možete ubaciti povrće koje god želite

 

Jedan od tradicionalnih obroka koji se često priprema za Badnji dan jeste krompir salata sa tunjevinom. Ovaj lagani, ali ukusni obrok čini se idealnim izborom za dan kada vernici praktikuju post. Krompir, bogat skrobom, pruža energiju, dok tunjevina dodaje visokokvalitetne proteine i omega-3 masne kiseline. Najbolje od svega je što ovo možete i za večeru da spremite jer se veoma lako vari. 

RECEPT ZA KROMPIR SALATU

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 2 konzerve tunjevine
  • crne masline bez koštica
  • 2 mlada luka
  • 1 kašika senfa
  • 1 limun
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so, biber
  • nekoliko grančica svežeg peršuna i mirođije

Priprema:

Operite krompir pa ga kuvajte sve sa korom oko 30 minuta ili dok ne omekša. Kad je krompir kuvan, isperite ga u hladnoj vodi pa prelijte limunovim sokom, pustite da se malo ohladi kako bi se lakše gulio i sekao pa ga ogulite i iseckajte na krugove jednake debljine.

Luk iseckajte, dodajte ga krompiru i pažljivo promešajte. Pomešajte ulje, senf, seckan peršun i mirođiju, so i biber i sve izmešajte. Pomešajte preko krompira, dodajte tunjevinu i masline i promešajte.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading