UZIMALA JE ĐUMBIR TAČNO 30 DANA I OTKRILA ŠTA JOJ SE DESILO: Nije mogla da se načudi rezultatima, navukla i porodicu na "EKSPERIMENT"

Autor: N.J.

Lifestyle

05.01.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uradila je eksperiment i nije se pokajala.

UZIMALA JE ĐUMBIR TAČNO 30 DANA I OTKRILA ŠTA JOJ SE DESILO: Nije mogla da se načudi rezultatima, navukla i porodicu na "EKSPERIMENT"

Foto: shutterstock

Đumbir

Dok su virusi na sve strane, jedna žena je odlučila da uradi eksperiment. Lejn je primetila da je cela njena porodica bolesna zbog čega je odlučila da proba nešto da učini za njih. Što znači, Lejn je odlučila da uvrsti đumbir u svoju svakodnevnu ishranu.

Ako ste ikada kupili hladno ceđeni sok za imunitet, velika je šansa da sadrži đumbir pored citrusa. Stručnjaci kažu da je đumbir jedna od najboljih namirnica za imunitet:

- Đumbir je jedan od najčešće korišćenih biljnih lekova sa prijavljenim antiinflamatornim, antioksidativnim i antikancerogenim efektima - kaže registrovani dijetetičar nutricionista Vhitnei English MS koji dodaje da đumbir se već koristio u drevnoj medicini za simptome kao što su bol u grlu, groznica i zarazne bolesti. Nauka je pokazala da je to u velikoj meri posledica njegovog doprinosa detoksikaciji i aktivaciji T-ćelija imunog sistema, kao i uloge đumbira u smanjenju upale.

Foto: pixabay.com

Žena je konzumirala đumbir mesec dana

Lejn je dodala dnevnu dozu đumbira u svoju rutinu.

- Ako ne volite začinjenu hranu, možda će vam biti teško da progutate. Lično mi se dopao osećaj kao da sagoreva sve loše u mom sistemu - kaže i objašnjava da je tada bila bolesna i mnogo je kašljala.

Ipak, primetila je poboljšanje.

- Osetila sam mali svrab u zadnjem delu grla i rekla mužu da mi je muka. Tako se uvek osećam na početku velike prehlade. Na moje najveće iznenađenje, nije napredovalo! Udvostručila sam dozu đumbira na nekoliko dana, iako nisam siguran da je to preporučljivo.  Drugog dana je i dalje postojao svrab u grlu, kao i curenje iz nosa...ali umesto da se pogoršava, trećeg dana sam se osećala odlično. Nikada nisam videla da prehlade prestaje tako brzo. Da li moram da zahvalim đumbiru za jačanje imunološkog sistema i borbu protiv svih loših stvari? Nikada neću znati sa sigurnošću, ali empirijski dokazi bi sugerisali za ovaj jedan slučaj da je to možda napravilo razliku - objasnila je žena, a piše "The healthy".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading