IDEALAN SMUTI ZA ZIMSKE DANE: Započnite sa njim dan, daće vam ENERGIJU i neće vas ugojiti!

Autor: M.O.

Lifestyle

21.11.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smuti za zimski period je preukusan!

IDEALAN SMUTI ZA ZIMSKE DANE: Započnite sa njim dan, daće vam ENERGIJU i neće vas ugojiti!

Foto: unsplesh.com

zeleni smuti

Banane i kivi su voće koje je sve popularnije među ljudima koji vode računa o svom zdravlju.

Obe vrste voća su bogate hranljivim sastojcima koji doprinose održavanju dobrog zdravlja organizma. Banane su poznate kao izvor kalijuma, magnezijuma i vitamina B6, dok su kiviji poznati po visokom sadržaju vitamina C i antioksidanasa.


Banane su izuzetno bogate kalijumom, mineralom koji ima važnu ulogu u regulisanju krvnog pritiska i održavanju zdravlja srca. Takođe, sadrže rastvorljiva vlakna koja vezuju kalorije i masti u stomaku i crevima, što doprinosi gubitku težine i održavanju zdrave telesne težine.
Republika

Foto: unsplesh.com

Zeleni smuti je idealan za zimske dane

 

 

Zrele banane su još bolji izbor jer sadrže više skroba, što pomaže u održavanju energije i smanjenju apetita.


Sa druge strane, kivi je poznat po visokom sadržaju vitamina C, koji je od vitalnog značaja za jačanje imunog sistema i zaštitu organizma od različitih bolesti. Interesantno je da 100g kivija sadrži duplo više vitamina C nego pomorandža ili limun. Takođe, kivi je bogat i folnom kiselinom koja doprinosi jačanju imunog sistema i proizvodnji crvenih i belih krvnih zrnaca, što nas štiti od virusnih oboljenja.

Osim vitamina C, kivi sadrži i vitamin E i omega 3 i 6 masne kiseline, koje poboljšavaju zdravlje arterija i sprečavaju pojavu tromba i krvnih ugrušaka. Zbog toga, kivi se preporučuje kao idealna namirnica za zaštitu od srčanih oboljenja, tromboze i oštećenja mozga.

Za sve one koji žele da uživaju u ukusnim i zdravim obrocima, pripremili smo jedan jednostavan recept za smuti koji sadrži banane i kivi.

Sastojci: 

  • Četiri kivija, 
  • jedna velika banana, 
  • komadić korena đumbira, 
  • med, 
  • sok od pomorandže,
  • vode ili mleka. 

Priprema:

Sve sastojke treba iseckati i izblendati u blenderu kako bi se dobila kremasta smesa koja se može poslužiti kao osvežavajući napitak.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading