NAPRAVITE NAJBOLJE KNEDLE ZA SUPU: Svi preskaču jedan sastojak, a u njemu je TAJNA zbog kojeg se ne raspadaju!

Autor: M.O.

Lifestyle

16.10.2023

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj recept za domaće knedle provereno uspeva iz prve!

NAPRAVITE NAJBOLJE KNEDLE ZA SUPU: Svi preskaču jedan sastojak, a u njemu je TAJNA zbog kojeg se ne raspadaju!

Foto: shutterstock

Svi koji vole domaću kuhinju, znaju da nema ništa lepše od supe sa knedlama. Ipak, retko ko ih stavlja jer ne uspevaju često i raspadaju se. 

Ipak, pomoću ovog recepta je ta prava "magija" gde knedle ostaju u prvobitnom obliku ! 

Republika

Foto: youtube.com/Jelajelena Petrovic

Domaća supa je nešto bez čega retko koji ručak prođe

Sastojci: 

  • Jedno jaje, 
  • jedna kašičica ulja, 
  • četiri ravne supene kašike griza,
  • prstohvat soli.

Priprema: 

Belance i žumance odvojite, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumance i promešajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promešajte, pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku griza. Smesa treba da bude gušća, ali ne pregusta. Ostavite deset minuta da malo nabubri. Kašiku prvo umočite u supu, pa uzimajte smesu, i lagano psuštajte u šerpu. Nemojte punu kašiku jer će knedle biti ogromne. Poklopite i ostavite da se kuvaju nekih pet minuta i supa je gotova. 

Nikako nemojte da zaboravite da dodate ulje u smesu, jer će ono pomoći da se knedle ne lepe. Takođe jako je bitno da belanca je penasto umutite, pa da dodate žumanca. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading