UNIVERZALNI PRESOLAC ZA KRASTAVČIĆE, PAPRIKU, FEFERONE I ŠARGAREPU: Ako ovako pripremite TURŠIJU, povrće će mesecima ostati HRSKAVO

Autor:

Lifestyle

01.10.2023

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tečnost za najukusniju zimnicu ikada lako će napraviti i početnici u kuhinji.

UNIVERZALNI PRESOLAC ZA KRASTAVČIĆE, PAPRIKU, FEFERONE I ŠARGAREPU: Ako ovako pripremite TURŠIJU, povrće će mesecima ostati HRSKAVO

Foto: pixabay.com

Jesenje i zimske mesece nemoguće je zamisliti bez turšije. Ukiseljeno povrće savršeno se slaže uz kaloričnu hranu kakva nam je neophodna tokom hladnijih dana, posebno u nedostatku svežih salata.

Ukoliko do sada niste pripremali turšiju, donosimo vam proveren recept za presolac koji možete da kroistite za sve vrste povrća. Bez obzira na to da li ste planirali da ostavite samo krastavčiće ili i karfiol, šargarepu, zeleni paradajz, feferone, papriku, kao i krupno sečeni kupus, ovaj presolac će povrće mesecima održavati hrskavim.

Sastojci:

  • 10 kg povrća
  • šest litara vode
  • dva litra sirćeta
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika soli
  • dve kesice konzervansa
  • biber u zrnu i mirođija (opciono)

Priprema:

Dobro operite povrće, a šargarepu oljuštite, pa poređajte u plastično burence ili veće tegle. Od navedene količine ostavite oko kilogram povrća sa strane, biće vam potrebno sutradan da dobro popunite posude za zimnicu.

U veliku činiju sipajte vodu, dodajte sirće, šećer, so i konzervans. Najpre sve dobro promešajte varjačom, a onda ostavite da odstoji dvadesetak minuta, kako bi se šećer, so i konzervans sjedinili sa tečnim sastojcima. Posle dvadesetak minuta opet promešajte i kutlačom sipajte preko povrća koje ste stavili u burence ili u tegle.

Sutradan dodajte preostalo povrće, kao i preostali presolac, po želji dopdajte biber u zrnu i seckanu mirođiju, pa zatvorite posude sa zimnicom i čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu.

Prijatno!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading