OVAKAV KOH JOŠ NISTE PROBALI: Toliko je SOČAN da mu preliv od mleka ni ne treba!

Autor: M.O.

Lifestyle

08.08.2023

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najlakši recept za neodoljiIv koh koji osvaja sva srca!

OVAKAV KOH JOŠ NISTE PROBALI: Toliko je SOČAN da mu preliv od mleka ni ne treba!

Foto: YouTube/Printscreen

Koh je omiljena među svim generacijama. Ovo je najjednostavnija verzija koju čak i početnici mogu savršeno napraviti, ali ćete se iznenaditi kako je njen ukus jedinstven! Savršeno mekana i sočna, ova torta ima kremastu teksturu koja se topi u ustima. Pripremite se da uživate u božanstvenom ukusu!

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 100 g grčkog jogurta
  • 80 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • puter ili ulje za namastiti kalupe
  • šećer u prahu za posipanje
  • Voće ili preliv po želji za posluživanje (opciono)
Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Koh na drugačiji način.

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup. Namastite uljem i pospite sa malo brašna. U većoj posudi, razdvojte belanca i žumanca. Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Ostavite sa strane. U drugoj posudi, umutite žumanca sa šećerom dok ne dobijete svetlu i penastu smesu. Dodajte grčki jogurt i dobro promešajte.

Dodajte brašno i prašak za pecivo u smesu sa žumancima i jogurtom. Lagano mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i ne dobijete glatku smesu. Dodajte sneg od belanaca u smesu i pažljivo ga sjedinite. Koristite spatulu ili kašiku za mešanje i nemojte previše mešati kako ne biste izgubili vazdušastu teksturu.

Pažljivo sipajte smesu u pripremljen kalup i stavite u prethodno zagrejanu rernu, pa pecite oko 20-25 minuta, ili dok torta ne naraste i lepo porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite ih da se malo prohladi u kalupu pre nego što ga izvrnete na tanjir za posluživanje. Po želji, pospite ga sa malo šećera u prahu i poslužite sa svežim voćem ili prelivom po izboru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading