SVI PRAVE OVE ČETIRI GREŠKE KADA SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Uradite sledeće da bi bile BAŠ PO UKUSU

Autor: N.J.

Lifestyle

02.08.2023

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako volite punjenu papriku morate znati nekoliko trikova da bi vam ovo jelo ispalo odlično.

SVI PRAVE OVE ČETIRI GREŠKE KADA SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Uradite sledeće da bi bile BAŠ PO UKUSU

Foto: pixabay.com

Naizgled ne tako komplikovano jelo, punjene paprike su odlične sa nadevom od mesa, a mogu biti punjene i sirom, slaninom ili nekom drugom kombinacijom. Sve se zalije paradajz sosom i ostavite da se krčka. Čak iako nije komplikovana priprema ovog jela, korisno je znati nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da jelo bude ukusnije i bolje.

1. Kombinujte meso za fil

Većina domaćica koristi samo jednu vrstu mesa, ali da bi bilo ukusnije najbolje je da koristite mešavinu i to oko 70 odsto junećeg i 30 odsto svinjskog mesa. Upravo, masnoća iz svinjskog mesa učiniće da jelo bude lepše i sočnije.

2. Jaje u nadev

Iako neke domaćice ovo rade, druge ne znaju za ovaj trik. Istina je da će jaje dobro povezati začine, mleveno meso i pirinač. I dok za sarmu ovo nije tako dobra opcija, za papriku jeste.

Takođe, tako se paprike neće raspadati.

Foto: Unsplash/Sigmund

Punjene paprike

3. Gde grešite kada je pirinač u pitanju?

Većina misli da je pirinač potrebno skuvati pre nego što se stavi u fil, ali nije tako. Treba ga staviti sirovog, sam će se skuvati dok se bude krčkalo u rerni. Ako stavite već kuvan pirinač on će se raspasti i neće moći lepo da upije sve arome iz mesa, a kada presečete sve će se pretvoriti u gnjecavu masu.

4. Ne stavljajte previše fila

Takođe, kada stavljate fil nemojte mnogo gurati na dno, već ostavite vrh slobodan, da ako su paprike lošijeg kvaliteta ne popucaju. Većina želi da paprike budu bogate, a zapravo čine sebi kontra uslugu kada posle popucaju i raspadnu se. Imajte na umu da i pirinač bubri zbog čega se paprike još više šire i brže pucaju ako su lošeg kvaliteta, prenosi "Krstarica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading