MEKANE I VAZDUŠASTE KROFNE IZ RERNE: Testo koje svi vole - Priprema DETALJNO objašnjena!

Autor: N.J.

Lifestyle

09.02.2023

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krofne iz rerne gotove su za 25 minuta.

MEKANE I VAZDUŠASTE KROFNE IZ RERNE: Testo koje svi vole - Priprema DETALJNO objašnjena!

Foto: Printscreen/ YouTube/ Serpica recepti

Krofne sa džemom i kremom

Neće se osećati na mast, nema prljanja tiganja i gotove su za malo više od 20 minuta! Da to je moguće čak i kada je reč o krofnama. Filovanje birate sami, a za šta god da se odlučiti nećete pogrešiti. Jedina greška koja je moguća je da ne zasladite to što se bliži kraj radne nedelje.

Uživajte u pripremi, recept je pred vama!

Potrebno vam je:

50 grama šećera

Dva jajeta

50 mililitara ulja

500 do 600 grama brašna

Priprema:

Jaja, šećer i ulje umutite ručnom mutliciom. Dodajte brašno postepeno (ne sve odjednom). Kada prvi put sjedinite brašno sa ostalim sastojcima trebalo bi da smesa bude lepljiva. Onda dodajte još brašna. Formirajte loptu od testa koja se neće lepiti u rukama. Pokrijete krpom i ostavite 30 minuta na toplom. Nakon toga premesite ručno testo. Razvucite testo pa kalupom izvlačite krugove, ili čašom. Sredinu udubite prstom pa dodajte džem ili krem kao na fotografiji iznad. Ivici premažite mlakom vodom, pa drugim krugom preklopite testo. Kada ste preklopili onda prstima istapkajte ivice da se sjedine lepo sa donjim delom testa. Uzmite krofnu u ruku i lepše formirajte lopticu da dobije oblik krofne.

Onda uzmete kalup i njim skinete ivice sa napravjlene krofne, pogledajte kako. Umutite viljuškom jedno celo jaje pa premažite krofnu. Tako premazane neka stoje do pola sata, minimalno 15 minuta. Krofne se peku 25 minuta na 180 stepeni. Kada su gotove uvaljajte ih u prah šećer, a na svaku možete staviti još džema ili krema.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading