BRZ I UKUSAN DORUČAK: Ovako se prave punjeni PAKETIĆI zbog kojih se i dijeta prekrši!

Autor: N.J.

Lifestyle

10.02.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Topli paketići pravo su uživanje.

BRZ I UKUSAN DORUČAK: Ovako se prave punjeni PAKETIĆI zbog kojih se i dijeta prekrši!

Foto: YouTube/ Yemek Tv

Da li ste pravili paketiće na ovaj način? Topli paketići prema ovom receptu punjeni su lukom, ali vi možete kombinovati namirnice koje najviše volite. Recept je pred vama, evo kako da napravite odlično testo.

Potrebno vam je:

Dva crna luka

Praziluk

500 grama spanaća

200 mililitara jogurta

Jedna čaša vode

Jedno jaje

Tri i po čaše brašna

Foto: YouTube/ Yemek Tv

Ovako savijate paketiće

Priprema:

Spanać i luk sitno iseckajte. U činiji pomešajte jogurt, vodu, jedno belance i malo ulja. U smesu dodajte postepeno brašno i mešajte. Ako je previše gusto dodajte malo vode. Formirate loptu od testa i pokrijete ga providnom folijom oko deset minuta. Zagrejte tiganj na ringli, dodajte ulje ili mast, a onda i crni luk. Testo podelite na dva dela, a onda ta dva dela na devet jednakih loptica. Pokrijete ih providnom folijom na još deset minuta.

Praziluk i spanać začinite, stavite so i biber ili neke druge začine koje volite. Sve rukom izgnječite pa dodajte dinstani luk. Na pobrašnjenoj radnoj ploči rasklagijajte testo da bude skroz tanko. U sredinu stavite tri, četiri kašike fila. Napravite paketiće kao na fotografiji iznad.

U činiju pomešajte žumace koje vam je ostalo, malo mleka i ulja. Time premažite paketiće pre pečenja. Stavljate ih u pleh koji je obložen papirom za pečenje.

Pecite na 180 stepeni do 30 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading