ZBOG JEDNE GREŠKE PESTICIDI JOŠ DUŽE OSTAJU NA VOĆU! Breskve i nektarine se samo ovako peru!

Autor:

Lifestyle

26.06.2021

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kako da skinete pesticide sa voća koje je tek stiglo - breskve i nektarine mogu zadržati ove hemijske supstance ako ne pazite!

RepublikaFoto: pixabay.com

Voće i povrće u Srbiji, čak i na pijacama, može biti prekriveno pesticidima. Evo kako se skidaju pesticidi sa omiljenih letnjih voćki!

Sezona je lubenice, zdravih bobica ali i omiljenih narandžastih voćki koje jedemo sveže, stavljamo ih u kolače ili od njih pravimo džem.

Breskve imaju sitno "paperje" po površini zbog kojih ih mnogi revnosno peru, da bi bile sličnije kajsijama.

Ali tu prave grešku - breskve isprskane pesticidima treba prati pažljivo, samo rukama, bez korišćenja kuhinjske četkice. Ona će skinuti "paperje" ali će oštetiti i tanku koru voća ispod njega, i na taj način pesticide sa površine ugurati u površinski sloj sočnog ploda.

Nektarine je najbolje prati u rastvoru sode bikarbone, koja je moćan saveznik u borbi protiv bakterija, bacila i pesticida. Pomešajte sodu i vodu i ostavite nektarine da se natapaju najmanje 12 minuta. Potom ih dobro isperite i obrišite ubrusom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading