(VIDEO) Pre bojenja prvo izbelite jaja: OVO JE NAJBRŽI I NAJLAKŠI NAČIN NJIHOVE PRIPREME!

Autor: Republika

Lifestyle

22.04.2021

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Farbanje jaja jedna je od najradosnijih porodičnih događaja. Pripreme za Uskrs su u toku, a pored uređivanja doma i dekoracije, vreme je i za šaranje jaja.

RepublikaFoto: printskrin/Jutjub
Jaje

Da bi vaša uskršnja jaja savršeno primila boju - veštačku ili prirodnu, potrebno je da ih pre toga izbelite.

Iako u prodavnicama možemo naći bela jaja, njihova kora nije toliko čvrsta kao kod smeđih, pa i nisu najpraktičnija za farbanje.

Naime, sve što vam je potrebno već imamo u kući. Alkoholno sirće i voda izbeljuju ljusku jajeta, a kasnije kod farbanja boja se bolje prima i intezivnije izgleda. 

Postupak izbeljivanja zapravo je vrlo jednostavan. Sve što vam treba su alkoholno sirće i voda u odnosu jedan prema jedan. Dakle, jedna čaša vode na jednu čašu sirćeta za tri jajeta. Ako ih kuvate više, povećajte količinu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Prelijte jaja sirćetom i vodom da budu potpuno potopljena, te ih stavite na jaku vatru. Kako se tečnost bude zagrejavala, počeće da se pene. Kad voda proključa, smanjite vatru i uklonite svu penu kašikom. Kuvajte jaja deset minuta, ocedite ih i isperite hladnom vodom.

Na kraju jaja obrišite krpicom ili salvetom, ali vrlo pažnjivo da ljuska ne bi pukla. Nakon ovog tretmana možete preći na šaranje bojama kojima želite. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading