OVAJ MINERAL JE NAJMOĆNIJE PRIRODNO SREDSTVO PROTIV BAKTERIJA I VIRUSA! Bez njega ćete teško pobediti upalu pluća!

Autor: Republika

Lifestyle

25.03.2021

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odavno je poznato da je ovaj mineral neophodan za pravilno funkcionisanje našeg organizma ali ono što ne znaju svi, jeste da on ubija bakterije, viruse i gljivice, glavne uzročnike upale pluća.

RepublikaFoto: pixabay.com

To je jod. 

Upala pluća je infekcija jednog ili oba plućna krila. Kesasti mehurići tj alveole, koje inače apsorbuju kiseonik, postaju upaljene, pune se gnojem, očvrsnu, što otežava pravilno funkcionisanje pluća. Sve ovo  neizbežno dovodi do toga da krv i ćelije u celom telu budu lišene kiseonika.

Simptomi upale pluća se razlikuju od relativno bezopasnih do teških pa čak i smrtonosnih. Upala pluća započinje uz simptome karakteristične za kao prehladu i grip, kašalj, osećaj iscrpljenosti, a kasnije i visoka temperatura. Simptomi su uglavnom mnogo gori kod starijih osoba ili osoba sa već oslabljenim imunološki sistem.

Upala pluća uglavnom je uzrokovana infekcijom koju su izazvale bakterije, virusi ili gljivice.

Ovde na scenu stupa jod.

Godine 1811. otkrio ga je francuski naučnik Barnard Courtois. Jod je neophodan hranljivi sastojak koji se ne može stvoriti u telu. Hrana kao što su morski alge i morski plodovi, rakovi, povrće gajeno na tlu bogato jodom, odličan su izvor joda.

Odavno je poznato da je jod neophodan za pravilno funkcionisanje našeg organizma ali ono što ne znaju svi, jeste da je jod je mineral koji ubija bakterije, viruse i gljivice, glavne uzročnike upale pluća.

Još davno je prof. T. F. Allen, tvrdio da bi lečenje jodom kod obolelih od upale pluća "zaustavilo proces hepatizacije (pretvaranje normalnog plućnog tkiva uzapaljenski infiltrat u pneumoniji) u roku od dvadeset i četiri sata".

Imati upalu pluća u najboljem slučaju može biti iscrpljujuće, a u najtežem slučaju može biti vrlo bolno i potencijalno opasno po život. 

Najbolja odbrana je dobar napad. Najbolji način da pobedite infekcije i ojačate imunološki sistem jeste da svakodnevno konzumirate dovoljno ovog dragocenog minerala. Važna stvar je uključivanje raznovrsne hrane bogate jodom.

Vreme je da se jodu posveti pažnja koju zaslužuje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading