NE TREBAJU VAM MIKSER NI RERNA! Recept za najmekši čokoladani kolač

Autor: Republika

Lifestyle

16.03.2021

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Zbog načina na koji se priprema - ne peče se, već se kuva na pari, ovaj kolač je neviđeno mekan, a dodatni ukus daje mu i čokoladni preliv!

Foto: youtube.com/printscreen
Čudo od čokolade

Sastojci:

120 g belog brašna

25 g kakaa u prahu

pola kašičice praška za pecivo

četvrtina kašičice sode bikarbone

pola kašičice ekstrakta vanile

125 g šećera

220 ml mleka

50 ml ulja

pola kašičice limunovog soka

Za preliv:

150 g tamne čokolade

60 ml mleka

pola kašičice putera

Priprema: 

U posudu srednje veličine stavite brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i eksrakt vanile. U to dodajte šećer, pa sve izmešajte. Dodajte mleko, ulje, limunov sok, dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine, a zatim ovu smesu sipajte u kalup koji ćete prekriti aluminijumskom folijom i kolač skuvajte na pari. Kuvajte oko sat vremena na vatri srednje jačine. Ostavite kolač da se ohladi, a u međuvremenu napravite preliv.

U manju posudu stavite čokoladu i mleko, pa stavite da se otopi na pari, a pred sam kraj kuvanja dodajte puter i ostavite još kratko na vatri, da se sve sjedini. Gotov kolač izvadite iz kalupa, nalijte preliv i ostavite u frižideru oko dva sata da se stegne, pa uživajte u ovoj ukusnoj poslastici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading