ZA BEZBRIŽNO KUVANJE: Sačuvajte svežinu sastojaka SPECIFIČNIM trikovima koji sigurno rade
Mnoge domaćice u kuhinji imaju razne savete za čuvanje namirnica , ali ovi trikovi će vam zaista pomoći da spasite ručak, sačuvate svežinu namirnica, ali i uštedi vreme na razne stvari oko hrane zbog kojih vam kuvanje i nije baš najomiljenije.
Foto: pixabay.comNaime, postoje razne stvari koje do sada niste znali, ali iskusne domaćice će vam pomoći da produžite "život namirnicama koje koristite svakodnevno.
Mleku produžite trajanje, tako što ćete staviti malo soli u tetrapak.
Vodom bogatom nutrijentima zalijte biljke. Naime, voda u kojoj ste kuvali krompire ili testeninu bogata je hranljivim materijama. Umesto da je bacite bolje sačekajte da se ohladi i potom zalijte biljke.
Svežinu salate spasite papirnim ubrusom. Naime, salatu umotanu u papirni ubrus stavite u frižider i na taj način ćete duže sačuvati svežinu.
Ukoliko ste slučajno presolili supu dodajte u nju kuvani krompir koji će pokupiti višak soli.
Kako biste sačuvali sveži miris plastičnih posuda pre nego što ih odložite u frižider stavite malo soli.
Za zagoreli pirinač postoji spas. Na vrh pirinča stavite komad belog hleba i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Hleb će pokupiti miris i ukus zagorele hrane.
Bananu nikada ne stavljajte pored ostalog voća u činiji. Naime, banana otpušta plinove koji uzrokuju brže sazrevanje ostalog voće.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.

Komentari (0)