REŠITE SE ZATVORA ZA TILI ČAS! Brzo i lako napravite sok od banane i regulišite probavu bez veće muke!

Autor: Republika

Lifestyle

04.03.2021

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sok od banane je jednostavno napraviti, a ako ga uključite u ishranu primetićete neverovatnu promenu – bolju probavu, manje stresa i energičnost.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ova voćkica je puna hranjivih sastojaka, odlična kao zdrava zakuska i negovateljica kose i kože. Međutim, to nije sve šta ona može uraditi. Sa sokom od banane možete popraviti zdravlje, a posebno je preporučljiv za pušače, jer umanjuje posledice konzumacije duvana.

Banane su bogate vitaminima B3, B5, B6 i C. Pa nije ni čudno što su tako dobre za jačanje imuniteta, a puna je vlakana, pa poboljšava značajano i probavu.

 

Kako napraviti sok od banane


Stavite u blender ili multipraktik 2 naseckane oguljene banane, 120 ml mleka i 2 kašike meda. Sve miksajte dok ne dobijete gusti sok. Možete dodati i malo ekstrakta vanile. Sok možete napraviti i tako što pomešate 2 naseckane banane, 1 šolju vode i 3 kašike mleka u prahu. Možete dodati i šećer i vanilin šećer ili ako želite da se osvežite malo leda. Sve izmiksajte u gusti sok. Možete ga piti za vreme doručka ili kao energetsko piće pred vežbanje.

Zašto je dobar

Nakon nekog vremena redovne konzumacije ovog soka primetićete da vam se probava značajno poboljšala – nema više zatvora – u to možete biti sigurni. Mnogi nutricionisti smatraju ovaj sok najboljim prirodnim dijetalnim suplementom. Možete ovaj sok koristiti i za zdravo debljanje ili mršavljenje (naravno sa različitim načinima pripreme).

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading