Aromatični džem od jabuka: Namaz koji će nestati sa vaše trpeze za tili čas!

Autor: Republika

Lifestyle

03.02.2021

07:20

Ovaj aromatičan džem od jabuka pršti od intenzivnih ukusa ruma, badema i cimeta!

pixabay.com

Sastojci:

1 kg jabuka

1 limun
500 g šećera
1 kesica želatina
2 štapića cimeta
2 kašičice belog ruma
200 g badema

Priprema:

Jabuke operite, ogulite, razrežite na osmine, izvadite semenke, narežite na listiće i nakapajte limunovim sokom. Bademe prelijte kipućom vodom, poklopite i ostavite neka stoje nekoliko minuta.

Ogulite ih, popecite u tavi bez masnoće i grubo narežite. Pripremljenim jabukama dodajte rum, bademe, cimet i stavite u posudu za kuvanje. Želatin pomešajte sa dve kašike šećera, umešajte u narezane jabuke i kuvajte na laganoj vatri uz mešanje dok ne provri.

Nakon toga dodajte ostatak šećera, uz stalno mešanje. Pustite neka masa krene da vri, kuvajte još oko tri minute i pritom uklanjajte penu. Vrući džem izlijte u čiste i zagrejane tegle i odmah zatvorite.

Ako džem pripremate od slatkih jabuka, smanjite količinu šećera. Džem od jabuka odličan je kao nadev svih vrsta poslastica, ali i kao namaz za razne vrste peciva.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading