OVO VOĆE JE IDEALNO ZA REGULISANJE METABOLIZMA! Jeftino, korisno, ali ga ne jedemo KOLIKO BI TREBALO!

Autor: Republika

Lifestyle

31.01.2021

02:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Metabolizam učestvuje u svim hemijskim rekacijama u našem telu koje su neophodne za normalno funkcionisanje ljudskog organizma.

RepublikaFoto: pixabay.com

Veliku ulogu metabolizam ima i u održavanju telesne težine, a ukoliko je metabolizam usporen može doći do nagomilavanja kilograma i problema sa probavom.

Najzdraviji način podsticaja metabolizma je putem ishrane, ali važno je da se pre svake promene u svom načinu ishrane konsultujete sa stručnim licem i lekarom.

Zdrava, prirodna i organska hrana pogodna je za ubrzanje metabolizma, naročito sveže voće i povrće, ali jedan tip namirnica se posebno izdvaja po delotvornosti na stanje metabolizma.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ovde bismo izvodjili jabuku koju možete jesti presnu ili pečeni u toku zimskih dana, jer ona veoma blagotvorno deluje na organe za varenje i metabolizam. 

Proteini su takođe veoma bitni za metabolizam, podstiču termičku obradu hrane u organizmu, poboljšavaju varenje i pozitivno utiču na apsorpciju hranljivih sastojaka.

Ispitivanja pokazuju da svakodnevna konzumacija proteina ubrzava metabolizam za 15–30%, za razliku od ugljenih hidrata 5-10% i masti 0-3%.

 
Takođe, nakon konzumiranja proteina osećate se sitije i reguliše se apetit, pa istraživanja pokazuju da osobe koje jedu obroke bogate proteinima unose skoro 450 kalorija manje u odnosu na one koji izbegavaju proteine.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading