DOMAĆA ŠTRUDLA SA PEKMEZOM! Poslastica koja će vas istog trena vratiti u detinjstvo!

Autor: dnevno.hr

Lifestyle

13.11.2020

00:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Donosimo vam recept za testo koje svi obožavaju, a ova štrudla će ukusom nadmašiti sve koje ste probali.

Foto: Printscreen/YouTube/Jelajelena Petrovic
Foto: Ilustracija

Sastojci za testo:

500 grama brašna (tip 500)

250 ml mleka

100 ml ulja

2 jaja

1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)

1/2 kašike soli

5 kašika šećera

Sastojci za nadev:

pekmez (po izboru)

Sastojci za premazivanje:

1 žumance

nekoliko kapi ulja

Priprema:

U 250 ml mlakog mleka razmutite kvasac i dodajte kašiku šećera.

Ostavite da naraste 15-ak minuta.
U brašno dodajte kvasac, jaja, ulje, šećer i so, te umesite glatko testo.

Možete ga mešati dodacima za testo suz pomoć miksera.

Sjedinjeno testo mesite još malo na blago pobrašnjenoj podlozi.
Testo podelite na dva dela (dve korice), prekrijte krpom i ostavite 45 minuta da naraste.
Korice istanjite što više možete pa celu površinu testa namažite pekmezom.
Urolajte ih i poređajte u podmazan pleh.
Štrudlu premažite žumancetom u koji ste dodali nekoliko kapi ulja.
Pecite u rerni oko 45 minuta na temperaturi od 200 Celzijusa.
Gotovu štrudlu poprskajte s malo vode, prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

 

 

Komentari (0)

Loading