SAVRŠENO NEDELJNO POPODNE! Opustite se uz film i HRSKAVE DOMAĆE NAĆOSE: Recept zbog kojeg ćete lizati prste!

Autor:

Lifestyle

08.11.2020

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi radni dan često je i najnaporniji tokom sedmice, pa je najbolji način da se pripremimo za nove pobede tako što ćemo "napuniti baterije" uz neki film ili seriju, ali i napuniti stomake - preukusnim naćosima.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naćosi odnosno tortilja čips, dolazi iz grada Piedras Negras u Meksiku. Jednog dana 1943. godine nekoliko supruga američkih vojnika stiglo je u restoran jednog gospodina, a kako je već bio kraj radnog vremena, tražile su da im se pripremi nešto što je jednostavno i brzo gotovo.

Vlasnik, Ignacio "Nacho" Anaya nije imao dovoljno sastojaka da pripremi konkretno jelo - imao je svega nekoliko tortilja, malo ribanog sira i Jalapeño papričice.

U trenutku je izmislio recept: izrezao je tortilje na trougliće, posipao rendanog sira i malo papričica te sve zajedno stavio u rernu na nekoliko minuta.

Žene su se oduševile ovom novonastalom grickalicom, a vrlo brzo recept se proširio duž cele Amerike, prenosi Večernji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

 Mi vam donosimo recept po kojem ih možete pripremiti kod kuće.

Sastojci:

1 šolja kukuruznog brašna

1 šolja običnog brašna

Pola kesice praška za pecivo

2 kašike margarina

Po dvije kašičice: susam, lanenih semenki i semenki suncokreta

Kašika maslinovog ulja

Mlaka voda

Malo soli

 

Priprema:

Zamesite testo od brašna, semenki, vode i margarina. Podelite smesu na kuglice i pustite da se diže pola sata. Kuglice razvaljajte na papiru za pečenje da dobijete tanku podlogu. Isecite male trougliće, a zatim ih pecite na 150 stepeni oko 30 minuta. Napravite umak od jogurta i belog luka, od paradajza ili najpoznatiji meksički umak - gvakamole i uživajte!

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading