(RECEPT) GOTOV ZA 15 MINUTA! Ovo je JESENJI TIRAMISU stvoren za uživanje uz kafu

Autor: Republika

Lifestyle

08.11.2020

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Idealna jesenja poslastica! Napravite je očas posla, skuvajte kafu ili kapućino, pozovite prijatelje i uživajte u ukusima...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iskoristite do kraja sezonu kestenja i isprobajte su fin dodatak jednom od najdražih kremastih dezerata. Naravno, u pitanju je tiramisu koji uz pomoć kestena postaje još ukusniji.

SASTOJCI ZA TIRAMISU S KESTENOM:

- 100 grama šećera u prahu

- 3 dcl slatke pavlake
- 200 grama kesten-pirea
- 2 dcl jake crne kafe
- 5 velikih kašika amareta
- piškote
- kakao
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

PRIPREMA:

1. Kesten-pire stavite u blender, dodajte mu 1 dcl slatke pavlake  i mutite kratko dok ne dobijete glatku homogenu smesu. Možete koristiti i štapni mikser ako nemate blender.

2. Od preostalih 2 dcl slatke pavlake umutite šlag. U maskarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajte kesten i oprt mutite. Na kraju dodajte šlag i ručno ga špatulom, varjačom ili kašikom izmešajte sa kremom.

RepublikaFoto: Photo by Julie MARTINS on Unsplash
Foto: Ilustracija

3. U tanjiru ili činiji pomešajte kafu i amareto. Pripremite čaše u kojima ćete servirati tiramisu. Uzmite dve piškote, umočite ih kratko u mešavinu kafe i amareta i stavite na dno čaše. Dodajte veliku kašiku krema, zatim opet stavite red piškota pa kašiku krema i na kraju sve pospite kakaom. Punite čašice dok ne potrošite krem.

SAVET:

- umesto amareta možete korisititi rum
- ako vam serviranje u čašicama nije praktično slažite slojeve u jednu posudu po želji

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading