(RECEPT) PRSTE DA POLIŽEŠ: Pileća krilca u soja sosu sa medom

Autor: recepti.com/republika.rs

Lifestyle

02.10.2020

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosadio vam je standardan način pravljenja pilećih krilaca? Bilo da ih marinirate ili pohujete vremenom se naviknemo na ukuse pa nam više i nisu toliko ukusni kao kada smo ih probali prvi put. U nastavku vam dajemo ideju kako da u svoj jelovnik uz samo nekoliko sastojaka ubacite promene koje će vam se sa sigurnošću dopasti.

RepublikaFoto: recepti.com
Foto: Ilustracija

Potrebni sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 40 ml maslinovog ulja60 ml soja sosa
  • 115 g meda
  • 175 ml vode
  • 4 čena belog luka
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 10 g brašna
  • 1 kašičica đumbira (opciono)1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice mešavine začina za piletinu
  • 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera

Priprema:

Zagrejati rernu na 220°C, pleh obložiti aluminijumskom folijom, zatim preko nje staviti papir za pečenje (time se postiže duže zadržavanje toplote u plehu). Krilca preseći na pola, potom ih obrisati papirnim ubrusom i poređati u pleh.

Pomešati sve navedene začine: beli luk, crvenu papriku, biber, začin za piletinu i so. Posuti po mesu sa obe strane i blago utrljati, premazati svako krilce maslinovim uljem i peći 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni, izvaditi pleh iz rerne, okrenuti krilca i peći još 15 min. U međuvremenu skuvati sos.

 

U šerpicu sipati med, vodu, soja sos, sitno naseckani beli luk, biber i ulje. Staviti na šporet da se zagreva na srednje jakoj vatri, kada prokuva smanjiti temperaturu. Posuti brašnom i crvenom paprikom po celoj površini sosa i energično mešati da se rastvore grudvice. Ostaviti sos da krčka nekoliko minuta da bi se zgusnuo.

Nakon što se meso ispeklo, treba ga izvaditi iz rerne i premazati pripremljenim sosom, najlakše je da to uradite pomoću četkice. Vratiti krilca u rernu na 5 minuta, zatim ih ponovo izvaditi, okrenuti i premazati, pa zapeći još 5 minuta. Izvaditi krilca iz rerne i ostaviti u plehu 10-ak minuta da se ohlade.

Savet:

Krilca posuti susamom i služiti uz pečeni krompir ili umak po želji.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading