(RECEPT) Zamena za hleb koja je osvojila internet: Lako se pravi, a potrebno je samo 3 sastojka

Autor:

Lifestyle

30.09.2020

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svoj zenit "cloud bread" doživeo o je tokom karantina kada su ljudi svakodnevno na društvene mreže objavljivali pripremu i ukrašavanje ovog jednostavnog, ali i zdravog priloga.

RepublikaFoto: Facebook.com/printscreen
Cloud bread

Možete ga jesti uz salatu, kajganu, ili napraviti sendvič. Jednostavna je i lagana verzija hleba, a za pripremu vam trebaju samo 3 jaja, 60 g krem sira i prstohvat soli. 

 

Priprema:

Zagrijte rernu na 150 stepeni i obložite lim papirom za pečenje. Belanke odvojite od žumanaka u dve  srednje činije. Dodajte so u belanke i uz pomoć miksera napravite čvrsti sneg.  U žumanke zatim dodajte krem sir, a potom ih ručnim mikserom mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Nežno dodajte smesu belanaca u žumance i promiješajte. Viljuškom izvadite smesu i oblikujte šest ili osam komada hleba. Pecite dok ne poprimi zlatnu boju, 25 do 30 minuta. Možete dodati razne začine poput luka, ruzmarina ili čak i malo narendanog sira kako bi ste poboljšali ukus ovog "hleba".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading