Očistite creva i smršajte zdravo: Probajte PALENTA DIJETU u trajanju od 4 dana!

Autor: Mediji, Republika

Lifestyle

21.08.2020

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina dijeta sasvim isključuje žitarice iz ishrane. Međutim, kada je reč o kukuruznom brašnu, situacija je drugačija. Ova namirnica se savetuje u redukcijskim dijetama, jer obezbeđuje organizmu ugljene hidrate, ali ne goji koliko belo pšenično brašno.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kukuruzno brašno sadrži obilje važnih hranljivih materija.

Ono je izvor vitamina B grupe,  pantotenske kiseline, folata i vitamina E i K. Sadrži vlakna, karotenoide, 18 aminokiselina i esencijalnih minerala, kao što su cink, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, bakar, mangan i selen.

Kukuruzno brašno je zdravo i utiče na lepši izgled kože, kose i noktiju

Šolja žutog kukuruznog brašna obezbeđuje dva miligrama cinka, što je 25 odsto preporučenog dnevnog unosa za žene i 18 odsto za muškarce. Kukuruzno brašno je lekovito za visok krvni pritisak, snižava holesterol, omekšava stolicu, štiti debelo crevo i utiče na lepši izgled kože, kose i noktiju.

Dijeta koju predlažemo traje četiri dana. To ne znači da ćete tako brzo smršati koliko želite, ali ćete bar započeti proces mršavlje nja. Uspeh ćete postići samo trajnim promenama navika u ishrani i pojačanjem fizičke aktivnosti. Za početak uz ovaj jelovnik uvedite i dnevno pešačenje od pola sata, savetuje Magazin Novosti.

RepublikaFoto: youtube.com/Najbolji Recepti Narkonia
Foto: Ilustracija

PRVI DAN

300 g palente, paradajz, krastavac, jabuka i 2 l vode. Sve možete da podelite u dva ili tri obroka.

DRUGI DAN

400 g palente, paradajz, krastavac, jabuka i 2 l vode - to je sve što možete da konzumirate tokom dana, a na vama je da li ćete podeliti u dva ili tri obroka.

 

 

 

TREĆI DAN

500 g palente, 300 g zelene salate, 200 g salate od svežeg kupusa, 2 šargarepe, kašičica maslinovog ulja i malo limunovog soka, 2 l vode i 3 šolje zelenog čaja bez šećera. Podelite u tri do četiri obroka zavisno od osećaja gladi.

ČETVRTI DAN

600 g palente, 300 g zelene salate, 200 g salate od svežeg kupusa, 2 šargarepe, kašičica maslinovog ulja i malo limunovog soka, 2 l vode i 3 šolje zelenog čaja bez šećera. Podelite u četiri do pet obroka zavisno od osećaja gladi.

 

Postupak kuvanja palente

Da bi vam kačamak pomogao u mršavljenju, morate da ga kuvate bez mleka, šećera ili putera, piše Still.

Sastojci: 50 g palente, 200 ml vode, pola kašičice maslinovog ulja.

Priprema: Blago isperite živu palentu čistom vodom. 200 ml vode sipajte u šerpu i vrlo malo posolite. Ostavite da proključa pa dodajte palentu. Kuvajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta. Kad se skuva, dodajte maslinovo ulje i promešajte.

Dok ste na kačamak dijeti, pijte puno vode i jedite male porcije kad osetite glad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading