Napravite domaći hleb koji nikog neće ostaviti ravnodušnim

Autor: b92, Republika

Lifestyle

11.05.2020

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema ništa lepše od neodoljivog mirisa svežeg domaćeg hleba. Zbog nedostatka vremena većina ljudi kupuje hleb u pekarama ili prodavnicama, ali budući da u doba izolacije zbog koronavirusa nije preporučljivo često izlaženje donosimo vam recept kako da u udobnosti vašeg doma napravite hleb kao iz pekare.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Osim toga ovaj hleb savršen je način da obogatite bilo koju trpezu. Možete ga služiti za doručak uz sir, kajmak i omlet ili za ručak uz neko ukusno kuvano jelo.

Potrebni su vam sledeći sastojci:

- 500 grama brašna

- 8 grama soli
- kašika šećera
- 7 grama suvog kvasca
- 350 mililitara toplog mleka

Način pripreme:

Priprema je vrlo jednostavna. Dodajte sve sastojke i mesite kratko dok se brašno i mleko ne sjedine. Testo poklopite i ostavite na sobnoj temperaturi nekih deset minuta. Potom testo ponovo izmesite. Mesite ga oko pet, šest minuta. Vratite ga u posudu i ostavite ga na sobnoj temperaturi oko pola sata.

Kada testo nadođe podelite ga na dva dela i oblikujte ga oklagijom u pravougaonik. Na jednoj polovini testa napravite razreze. Testo smotajte kao što motate rolat, s tim da krenete od dela testa koji nije prerezan.

Isto uradite i sa drugim delom testa. Stavite u pleh za pečenje i ostavite da odstoji još nekih 45 minuta.

Potom hleb ispecite. Kad je hleb ispečen premažite ga uljem. Hleb možete da ukrasite i susamom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading