Ne spremaju se baš tako lako: Ovo je TAJNA savršenih knedli!

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

10.04.2020

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako ko je bar jednom pokušao da napravi knedle, zna koliko je to komplikovano i koja je verovatnoća da umesto njih dobijete "krem supu" na kraju! Očigledno da ovo jelo zahteva određeno kulinarsko umeće, ali može biti da je trik tokom pripreme presudan...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Evo kako da pripremite savršene knedle.

Sve što vam je potrebno jeste:

  • 1 jaje
  • griz

Priprema:


U tanjir razbijte jedno jaje, a onda ga viljuškom dobro umutite. Jaje mora biti penasto, što više, jer je to tajna da vaše knedle budu vazdušaste.

Polako postepeno dodajte griz i mešajte viljuškom da se ne naprave grudvice. U zavisnosti od veličine jajeta potrebno je griza onoliko da bi vaša smesa bila gusta kao za palačinke.
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Masa ne sme da bude preretka, da klizi po tanjiru, ali ne sme da bude ni mnogo gusta. Obavezno ostavite oko 5 minuta da odstoji. Onda ćete videti da li je masa zaista dobre gustine, jer tek tad griz nabubri i dobije pravu gustinu.

Kašičicom vadite knedle i spuštajte u supu koja vri. Kašičicu kojom vadite knedle prvo umočite u kipuću supu kako se smesa ne bi lepila za nju. Ukoliko vam se desi da se prva knedla raspadne, dodajte smesi još malo griza.

Supu kuvajte dok knedle ne omekšaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading