(RECEPT) Lepota jednostavnosti: Mekani banana hleb koji će osvojiti vaše srce već na prvi zalogaj!

IZVOR: K. N.

nedelja, 5. 4. 2020.| 05:14

0

Sigurno ste mnogo puta čuli ili čak i zastupali tezu da lepota leži u jednostavnosti. I zaista, pokazalo se da u današnje vreme kada je sve maksimalno zakomplikovano, ono čemu svi na kraju dana težimo jeste upravo uživanje u lepoti jednostavnosti. Tu čaroliju možemo osetiti kroz zalogaje mekog banana hleba, koji se polako topi u ustima i tera nas, tako opijene, da uzmemo još jedno parče.

Photo by Eiliv-Sonas Aceron on Unsplash
Foto: Ilustracija

Jednostavna priprema jedan je od aduta ove poslastice, pored ukusa i mirisa na koji niko ne ostaje imun.

Bilo da ste početnik u kulinarstvu, bilo da ste na dnevnom nivou okovani velikim brojem obaveza, pa birate obroke koji se spremaju u tren oka ili vam je ostalo par banana koje su počele da tamne, a želite da ih iskoristite na najbolji način – ovo je pravo rešenje za vas!

Ne radi se o klasičnom hlebu, u pitanju je slatka vrsta, poput kolača. Savršeno se slaže uz šolju mleka ili čaja, kao užina u toku dana.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Potrebno vam je:

2 veće banane

90g margarina

1 jaje

200g šećera

225g brašna (tip 400)

1 vanilin šećer

1 kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

Priprema:

1. Oljuštite banane i izgnječite ih viljuškom

2. Margarin istopite u šerpici ili džezvici

3. Istopljeni margarin sipate u činiju sa izgnječenim bananama

4. Smesi dodajete šećer, pa promešate viljuškom

5. Dodati 1 jaje

6. U zasebnoj činiji izmešati prašak za pecivo, prstohvat soli, vanilin šećer i brašno, pa sve to izmešati sa prethodno dobijenom smesom

7. Smesu sipati u pleh (prethodno ga premazati margarinom ili obložiti papirom za pečenje)

8. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C, otprilike 40 – 60 minuta u zavisnosti od vaše rerne (proveravajte s vremena na vreme kako testo napreduje da vam ne bi zagorelo)

Pleh odaberite u zavisnosti od toga kojeg oblika i debljine želite da hleb bude nakon pečenja.

Banana hleb možete jesti na razne načine: kao užinu, doručak ili večeru... Mi smo prelili medom, mada možete koristiti bilo koji preliv – voćni ili čokoladni, ukoliko želite da bude malo sočnije probajte uz kašiku sladoleda.

Prijatno!

Dame uvek ostanite dosledne sebe: Ove ODLUKE žena najčešće menja zbog muškarca
Dame uvek ostanite dosledne sebe: Ove ODLUKE žena najčešće menja zbog muškarca
0
Više ništa neće biti isto: Grčka uvodi nove mere koje će potpuno promeniti letovanje
Više ništa neće biti isto: Grčka uvodi nove mere koje će potpuno promeniti letovanje
0

KOMENTARI 0


Ovsena kaša za dobro jutro: Započnite dan laganim i ukusnim doručkom!
Ovsena kaša za dobro jutro: Započnite dan laganim i ukusnim doručkom!
0
(RECEPT) Bolja nego u restoranu: Idealna krem supa od krompira!
(RECEPT) Bolja nego u restoranu: Idealna krem supa od krompira!
0
(RECEPT) Iskoristite stari hleb: Napravite preukusne bruskete, istovremeno hrskave i sočne!
(RECEPT) Iskoristite stari hleb: Napravite preukusne bruskete, istovremeno hrskave i sočne!
0
(RECEPT) Raspametite ukućane viršla ražnjićima: Toliko ukusno, da će tražiti duplu porciju!
(RECEPT) Raspametite ukućane "viršla ražnjićima": Toliko ukusno, da će tražiti duplu porciju!
0
(RECEPT) Tonik za prečišćavanje bubrega čuva njihovu funkciju i uklanja otrove
0

(RECEPT) Tonik za prečišćavanje bubrega čuva njihovu funkciju i uklanja otrove

Više ništa neće biti isto: Grčka uvodi nove mere koje će potpuno promeniti letovanje
0
Više ništa neće biti isto: Grčka uvodi nove mere koje će potpuno promeniti letovanje
FENOMENALAN ČAJ OD HIBISKUSA: Snižava pritisak, pomaže kod mršavljenja, jača imunitet...
0
FENOMENALAN ČAJ OD HIBISKUSA: Snižava pritisak, pomaže kod mršavljenja, jača imunitet...
Da, moguće je! Ovo je spisak od 5 ZDRAVIH grickalica!
Ishrana

Da, moguće je! Ovo je spisak od 5 ZDRAVIH grickalica!

Republika

 - utorak, 2. 6. 2020. u 05:14 0

Većina ljudi voli da gricka dok nešto radi, ali često posežu za lošim namirnicama. Donosimo vam spisak od 5 namirnica koje možete...

Kineski gigant testira 6G mrežu
Hi-tech

Kineski gigant testira 6G mrežu

Sputnjik, Republika

 - utorak, 2. 6. 2020. u 04:30 0

Stručnjaci kineske kompanije "Šaomi" trenutno proučavaju tehnologije koje je činiti osnovu 6G mreže. Generalni direktor i osnivač...

Zbog čega ovca ima vunu, i koliko brzo ona raste?
Ljubimac

Zbog čega ovca ima vunu, i koliko brzo ona raste?

opusteno.rs, republika.rs

 - utorak, 2. 6. 2020. u 04:13 0

Vuna raste ovci kao što čoveku raste kosa, i služi joj kao zaštita od hladnoće. Svake godine, obično u proleće, kad nastupe topliji...

Počinje sezona putovanja: Turisti, obratite pažnju na OVO, možete lako biti prevareni!
Putovanja

Počinje sezona putovanja: Turisti, obratite pažnju na OVO, možete lako biti prevareni!

opusteno.rs, republika.rs

 - utorak, 2. 6. 2020. u 03:12 0

Primamljivo je zaboraviti na probleme kada odemo na odmor, ali gde god da se nađemo ne smemo zaboraviti na činjenicu da uvek postoje ljudi...

Preporodite svoje lice: Uz ovo slatko povrće, vaša koža će izgledati savršeno!
Lepota

Preporodite svoje lice: Uz ovo slatko povrće, vaša koža će izgledati savršeno!

superzena.b92.net, republika.rs

 - utorak, 2. 6. 2020. u 02:11 0

Tifani Libi, dermatolog, kaže da se lubenice vekovima koriste u azijskim kulturama zbog svojih osobina da sprečavaju razne upale.

Da li ste znali da svaki horoskopski znak ima svoju srećnu boju? Evo koja je vaša i šta ona nosi!
Da li ste znali da svaki horoskopski znak ima svoju srećnu boju? Evo koja je vaša i šta ona nosi!
0

Boje nose energiju, a pojedine mogu doneti nešto što će učiniti da zaista zablistate. One mogu...

HOROSKOP ZA UTORAK 2.5. - Device u akciju za ljubav bez oklevanja, Vage mogu imati nesporazum sa partnerom
HOROSKOP ZA UTORAK 2.5. - Device u akciju za ljubav bez oklevanja, Vage mogu imati nesporazum sa partnerom
0

Dobro, vreme je da malo pogledamo i u nebo... Planeta levo, planeta desno, konstalacija ovde,...

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 3. 6. 2020.