Porođaj u svemiru za 6 godina realnost?!

Autor: sputniknews.com

Razonoda

27.10.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ideja o porođaju u svemiru možda zvuči kao zaplet iz najnovijeg naučnofantastičnog filma, ali naučnici smatraju da bi to za šest godina moglo postati realnost.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kompanija "Spejs lajf oridžin" objavila je da planira da porodi prvu bebu u svemiru 2024. godine i da za to traži volontere, preneo je britanski "Miror".

Direktor i osnivač kompanije Kis Mulder kaže da ukoliko čovečanstvo planira da postane multiplanetarna vrsta, mora da nauči kako da se razmnožava u svemiru.

Kompanija tvrdi da će stvoriti "svemirski inkubator", koji će biti poslat u orbitu 2021. godine i nosiće jajne ćelije i spermu.

Foto: Ilustracija

Kada se nađu u svemiru, embrioni će početi da se razvijaju, iako detalji o tome kako će se sve odvijati još nisu jasni. Nakon četiri dana, inkubator će se vratiti na Zemlju i prava trudnoća i rođenje će se odigrati. Kompanija planira da 2024. godine porodi prvu bebu u svemiru.

Prema rečima portparola firme, tokom misije koja će trajati između 24 sata i 36 sati, žena će se poroditi izvan Zemlje, u pratnji treniranog, visokokvalitetnog medicinskog tima, preneo je Tanjug.

Pažljivo pripremljen i nadgledan proces će preduprediti sve moguće rizike, rekao je portparol kompanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading