WhatsApp menja uslove korišćenja 15. maja: Isključuju zaštitu podataka! IMA LI MESTA ZA PANIKU?!

Autor:

Razonoda

14.05.2021

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok je sve bliži. Vacap (WhatsApp) je dao korisnicima još više vremena da razmotre nove uslove i odredbe. Ali šta sledi ako odbacite nove odredbe?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

15. maja stupaju na snagu novi Vacap uslovi korišćenja i Politika privatnosti. Prvobitno, odredbe bi trebalo da se primenjuju početkom februara. Međutim, zbog dvosmislene formulacije, koja je dovela do masovnog prelaska korisnika na druge aplikacije ta komunikaciju, Vacap je za sada obustavio promene.

Ako ne želite da prihvatite uslove i odredbe Vacap -a, morate da uradite ovo

Do sada je bio slučaj da korisnici koji se ne slažu sa novim odredbama trebaju imati ograničeni pristup funkcijama od 15. maja. Ali Vacap se "udaljio" sa ove pozicije i daje više vremena da se razmisli o tome. Aplikacija se takođe može koristiti kao i obično posle 15. maja.

To postaje kritično samo kada dobijete "trajni podsetnik". Trajni podsetnik pojavljuje se tek nakon nekoliko nedelja ako korisnici ne prihvate nove uslove i odredbe Vacap-a. Ali čim se pojavi na pametnom telefonu, funkcije mesendžera su ograničene. Ovo ima dve posledice:

1. Više ne možete da pristupite listi ćaskanja, možete samo da primite pozive i video pozive. Tek kada su obaveštenja za Vacap uključena, možete da kliknete na njih i odgovorite na poruke ili da ih pozovete.

2. Nekoliko nedelja nakon što se trajni podsetnik prvi put pojavio, Vacap je prestao da prikazuje dolazne pozive i poruke kao obaveštenja. U stvari, mesindžer je neupotrebljiv jer više ne možete odgovarati na poruke niti pozivati.

Vacap ističe da se ove promene neće primenjivati na sve korisnike istovremeno.

Vacap traži da prihvatite nove uslove i odredbe

Putem aplikacije korisnici dobijaju pregled informacija. U njemu kompanija objašnjava sa kojim promenama će se suočiti - a sa kojima ne. Generalno, ništa se ne menja u ćaskanju među normalnim korisnicima. Poruke ostaju šifrovane od kraja do kraja, što znači da Vacap i Fejsbuk ne mogu čitati sadržaj.

Ono što se menja je komunikacija između privatnih korisnika i kompanija. Uz Vacap Biznis, Vacap već dugo nudi platformu za direktan kontakt sa kupcima. Na primer, za pružanje informacija o statusu isporuke ili promenama plana leta. Međutim, zbog novih propisa o zaštiti podataka, komunikacija nije šifrovana. Sadržaj se na taj način može iskoristiti pomoću Fejsbuk alata u reklamne svrhe, piše Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading