TikTok uprkos ludim izazovima sve popularniji: I Instagram počeo da ga kopira

Autor:

Razonoda

09.02.2021

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored toga što je TikTok ovih dana "na tapetu" zbog kritika na račun "izazova" koji su doveli do nekoliko smrtnih slučajeva, izgleda da konkurencija izražava veliko intresovanje za tu onlajn video platformu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iako je mnogo popularniji i ima nekih dvestotinak miliona korisnika više, Instagram želi da unapredi svoj interfejs i to kopirajući upravo TikTok.

Najnovija verzija najpopularnije platforme za deljenje fotografija, koja još uvek nije stigla do beta verzije, sadrži deo koda koji je otkrio da Instagram namerava da iskopira opciju koje korisnicima nudi TikTok.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U Instagram dakle stižu "vertikalne priče". Budući da su korisnici odavno navikli da "priče" (Instagram Stores) listaju dodirom na desnu polovinu ekrana, a da određene osobe "preskaču" prevlačenjem sa desna na levo, ubuduće će priče na Instagramu moći da listaju vertikalno kao što se to radi na TikToku.

Nakon što je kod "procureo", a informacija se proširila internetom, iz Instagrama je stigla potvrda da će se ova opcija naći u ažuriranoj verziji njihove aplikacije.

Iako je samo ovo potvrđeno, spekuliše se da bi još neke nove opcije Instagrama mogle da nastanu po ugledu na TikTok.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading