KONAČNO! "TIKTOK" ZABRANJEN ZA MLAĐE OD 13 GODINA! Evo kako će se kontrolisati godište korisnika!

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

03.02.2021

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tako i treba!

RepublikaFoto: pixabay.com

Kineska platforma za postavljanje video snimaka je danas blokirala pristup deci ispod 13 godina na aplikaciji TikTok i koristiće veštačku inteligenciju da potvrdi godište korisnika, nakon nedavne smrti desetogodišnje devojčice iz Palerma koja je izvršila samoubistvo vešanjem u "blekaut" (onesvesćivanje) izazovu.

Nadzorno telo Italije će proceniti efikasnost mera koje je objavio TikTok, prenela je ANSA.


Nakon smrti devojčice 21. januara, usledio je slučaj žene (48) iz Sirakuze na Siciliji, koja je ispitana zbog navodnog podstrekivanja na samoubistvo postavljanjem video snimka na TikToku, na kojem se vide muškarac i žena kako obmotavaju lepljivu traku oko usta i nosa, u još jednom Blekaut izazovu.

Istražitelji su, u međuvremenu, proširili istragu povodom smrti devojčice iz Palerma, postavljajući pitanja Fejsbuku i Instagramu kako je bilo moguće da otvori naloge na njihovim platformama.

Fejsbuk je poručio da će potpuno sarađivati sa istražiteljima, a što se tiče uticajne TikTokerke iz Sirakuze, policija je otkrila da je postavila još snimaka, uz pomoć kojih je došla do 730.000 pratilaca raznih uzrasta.

 
Oni prate oko 20 opasnih izazova, uključujući udisanje kreme kroz nos, zatvaranje očiju klještama i inscenirano lomljenje ruke loncem za kuvanje.

Sve izazove je izvela žena iz Sirakuze, a svi njeni video snimci su uklonjeni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading