POVRATAK LEGENDE: Čuveni proizvođač mobilnih telefona se vraća na tržište!

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

20.08.2020

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanadska kompanija BlackBerry pre nekoliko godina povukla se sa tržišta mobilnih telefona. Umesto na hardver, fokusirali su se na softver (sa naglaskom na bezbednosni softver).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Umesto proizvodnje sopstvenih telefona, licencu za brend BlackBerry prodali su kompaniji TLC koja je, nakon predstavljanja nekoliko telefona (BlackBerry KeyOne, BlackBerry Key2), početkom ove godine objavila kako više neće obnavljati licencu, što je značilo i kraj za BlackBerry telefone. Barem se tada tako činilo.

Međutim, jedan broj BlackBerry nostalgičara kojima su i dalje draže hardverske tastature ipak ima razloga za slavlje, jer će se sledeće godine na tržištu pojaviti novi telefoni tog brenda. Naravno, imaće i klasičnu QWERTY tastaturu.

Kako je objavljeno iz kompanije OnwardMobility, oni i BlackBerry dogovorili su se oko korišćenja licence za taj brend, a postigli su dogovor i s kompanijom FIH Mobile, oko proizvodnje novih telefona, prenosi Zimo.

O prvom uređaju poznate su samo tri stvari - imaće hardversku tastaturu, podršku za 5G i na američkom i evropskom tržištu trebalo bi da se pojavi tokom sledeće godine.

Informacije o veličini ekrana, OS i ceni još nisu poznate.

Jedan od razloga ovog (neočekivanog) povratka kompanije BlackBerry je - koronavirus. Naime, kako su mnogi počeli da rade od kuće, izvršni direktor kompanije Onward Mobility Piter Frenklin smatra da će ljudima trebati što sigurniji telefoni, pa tu vidi svoju šansu na tržištu, piše Android Authority.

Veruje se da će hardverska tastatura omogućiti ljudima bolju produktivnost, odnosno moći će brže da pišu mejlove i poruke, pa možemo očekivati kako će se uz telefon isporučivati i BlackBerry sigurnosni softver.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading