Hitno upozorenje Gugla: Ako koristite neku od ovih aplikacija, odmah je deinstalirajte!

Autor: Telegraf

Razonoda

27.07.2020

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Google je upravo zabranio 19 aplikacija iz svoje Play Store prodavnice, uz preporuku korisnicima da ih odmah obrišu sa svojih Android uređaja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zlonamerne aplikacije su otkrili istraživači kompanije White Ops Satori Threat Intelligence and Research. Ove aplikacije bukvalno "bombrduju" vaše uređaje gomilama neželjenih i veoma iritantnih reklama, umesto da rade ono zbog čega su i instalirane, i do sada su preuzete ukupno 3,5 miliona puta.

Da sve bude još gore po korisnike, aplikacije su u stanju da se sakriju od korisnika, tako što nestaju (odnosno postaju "nevidljive") u trenutku kada su daunloadovane i instalirane. To je, inače, poznat trik koji hakeri koriste kako bi korisnici takve vrste aplikacije mogli teže da pronađu.

Istraživači White Ops Team-a su ove aplikacije otkrili nakon što su uočili sumnjivo visoke protoke podataka, tokom svoje istrage pretnji među Android aplikacijama.

U pitanju su sledeće aplikcije:

Foto: printskrin

Zanimljivo je da veći broj ovih aplikcija u imenu ima reč "blur", i da služe za obradu i izmene fotografija. Google ih je već uklonio iz Play Store-a, u savetovao korisnike da ih i oni što pre uklone sa svojih uređaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading