"Spotify" od sutra dostupan u Srbiji?

Autor: telegraf.rs

Razonoda

14.07.2020

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već nekoliko dana društvenim mrežama kruži informacija da poznati striming servis Spotify počinje svoju širenje na područje Balkana, odnosno svih zemalja bivše Jugoslavije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Spotify bi, prema tim najavama, sa radom na ovim prostorima trebalo da počne već koliko sutra, 15. jula, u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Najveća globalna platforma za striming muzike i audio sadržaja pokrenuta je pre više od 15 godina, ali za razliku od konkurentskog Deezer-a do sada nije pokazivala interesovanje za nastup na ovim prostorima.

Oni koji su to želeli da rade, do sada su Spotify mogli da koriste jedino nelegalno, posredstvom VPN mreže ili sličnih trikova.

Karakteristično za ovu platformu je to što je ona definitivno predstavlja jedan od najvećih kataloga muzike na svetu, kao i da je poznat po veoma kvalitetnom i lako upotrebljivom interfejsu.

Međutim, pored muzike, ta švedska kompanija agresivno ulaže u podkast, pa je tako nedavno jedan od najpoznatijih "podkastera" na svetu - Džo Rogan postao akter najvećeg transfera u svetu digitalnih medija ikada. Rogan je sa YouTube-a svoj podkast "preneo" na Spotify za tačno 100 miliona dolara.

Dolazak Spotify je svakako zanimljiva novina na domaćem intertnetu. A kako će se Spotify "primiti među Srbima" i da li će i kako, u nekom kasnijem trenutku, početi da utiče na domaću muzičku scenu u uvodi nova pravila kada je digitalna distribucija u pitanju - ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading