KRAJ JEDNE ERE OD 17. DECEMBRA? Popularna društvena mreža brisaće određene objave, evo koje

Autor: telegraph.co.uk

Razonoda

10.12.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tumblr, platforma čija su ciljna grupa uglavnom mlađe generacije, poznata je po brojnim pornografskim, te erotskim sadržajima, koji će, kako je najavljeno, biti zabranjeni nakon 17. decembra.

RepublikaFoto: pixabay.com

Vlasnici platforme objavili su da će svi sadržaji koji prikazuju bilo šta što nije u skladu sa novim pravilima biti uklonjeni, dok će erotski sadržaji u tekstualnom obliku i dalje moći da se objavljuju. Tako ovaj čin predstavlja kraj jedne ere kada je mikro-blogovanje u pitanju, budući da je Tumblr postao poznat upravo po tome što je dozvoljavao kreiranje niza erotskih podsvetova, te negovanje različitih potkultura.

Odluka je usledila dve nedelje nakon što je "Apple" odlučio da ukloni Tumblr aplikaciju iz svoje prodavnice zbog problema koji su nastali u vezi sa prepoznavanjem i uklanjanjem sadržaja koji prikazuju zloupotrebu dece.

Novo pravilo neće se odnositi na umetnička dela, te na golotinju koja je nastala u okviru nekog političkog konteksta. Tumblr korisnici burno su reagovali na ovu odluku, te pokrenuli peticiju za zaustavljanje promena koje će učiniti da i ova platforma počne da liči na sve ostale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading