VIDEO: Kolekcija automobila kakvu do sada niste videli

Autor: b92.net

Razonoda

09.11.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takozvana "Bela kolekcija" Porše automobila, koja se nalazi na tajnoj lokaciji, zbog svog sadržaja ali i kompletnog dizajna enterijera izgleda potpuno nestvarno.

RepublikaFoto: Printskrin: youtube.com/PCAHQ
Tu su automobili iz svih generacija, a dominiraju 911-ice

Fanovi Poršea, ali i svi istinski zaljubljenici u automobilie, verovatno bi ostali bez reči pred jednim ovakvim prizorom - ne samo što se na jednom mestu nalazi velika kolekcija modela iz svih epoha ovog nemačkog proizvođača, već su gotovo svi od 65 izloženih automobila ofarbani u belo.

Da doživljaj bude potpun, čitava unutrašnjost zgrade u kojoj se vozila nalaze takođe je bela.

Vlasnik kolekcije želeo je da ostane anoniman, a nije poznata ni lokacija objekta u kome se čuvaju ovi specifični Poršei, osim da su verovatno u pitanju Sjedinjene Američke Države.

RepublikaFoto: Printskrin: youtube.com/PCAHQ

Što se tiče izloženih eksponata, tu su automobili iz svih generacija, a dominiraju 911-ice. Među glavnim atrakcijama su beli Porše 959, hiperautomobil 918 Spajder, Karera GT, ali i nekoliko Poršea 356.

Nisu samo automobili ono što čini "Belu kolekciju" specifičnom. Na spartu ovog objekta smešteni su razni istorijski predmeti koji imaju veze sa Poršeom kao i originalna dokumentacija automobila.

U muzejskim uslovima čuvaju se originalni promotivni posteri, kao i razni asesoari, poput odeće ili putnih torbi sa znakom Porschea, a tu je i biblioteka sa knjigama o Poršeu. U kolekciju su uvršteni čak i Porše bicikli.

Pogledajte video koji je o ovom jedinstvenom muzeju snimio "Porsche Club of America":

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading