(VIDEO) IMPRESIVNO! Oborila svetski rekord kao od šale: Ova tinejdžerka (16) vozi Porše brže i spretnije od svih!

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

07.09.2020

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako ima samo 16 godina, Kloi Čembers je vlasnica Ginisovog svetskog rekorda u slalom vožnji između čunjeva.

Foto: youtube.com/Porsche
Kloi Čembers

Kloi je za upravljačem Porschea 718 Boxster Spyder prevezla stazu sa 51 čunjem za 47,45 sekundi, čime je postavila novi svetski brzinski rekord u ovoj disciplini.

"Možda izgleda lako, ali uopšte nije bilo tako. Trebalo je zaobići toliko broj čunjeva za rekordno vreme - pri čemu ne smete da zakačite nijedan. Definitivno sam bila pod veliki pritiskom", objašnjava Kloi Čembers.

Kloi se inače takmiči u trkama karting vozila, a za potrebe obaranja rekorda vozila je Porsche koji je bio u fabričkom stanju, bez bilo kakvih modifikacija, kažu u proizvođaču iz Štutgarta.

Porsche 718 Boxster Spyder pokreće 4.0 atmosferski "bokser" motor sa šest cilindara koji isporučuje 420 ks (309 kW) pri 7.600 o/min i 420 Nm u rasponu 5.000-6.800 o/min.

Snaga se prenosi na točkove pomoću 6-brzinskog manuelnog menjača, uz čiju pomoć automobil ubrzava iz mesta do stotke za samo 4,4 s, pre nego što dostigne maksimalnih 301 km/h.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading