ZVER: Porše Panamera (2021) ponovo obara rekord

Autor: autoblog.rs, Republika

Razonoda

02.08.2020

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok privodi kraju produkciju redizajnirane Panamere, Porsche prate glasine da će pokušati da obori dosadašnje rekorde na stazama Nirnbergringa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Porše Panamera

Pre nego što ga je za samo 6 sekundi nadmašio Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, aktuelni Panamera Turbo zaokružio je stazu za 7 minuta i 38 sekundi.

Time je 2016. godine postao “najbrži luksuzni sedan na svetu”. Špijunski fotografi pokušali su da ga uhvate na delu, ali nisu sazanali da li je nemački brend povratio svoj rekord. Za zvanične informacije uskratilo ih je i službeno osoblje.

 

Nema još mnogo detalja ni o samoj Panameri. Unapređeni dizajn doneće mnoštvo suptilnijih izmena, poput novog branika i zadnjih farova. Pod haubom bi trebalo da se nađe nadograđeni 4,0-litarski twin-turbo V8. Nije poznato koliko će mu nadograđeni motor povećati snagu, ali se aktuelni Panamera Turbo procenjuje do 542 Ks i 769 Nm obrtnog momenta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading