(VIDEO) Novi kineski električni SUV dizajniran da zadovolji evropskog kupca

Autor: B92, Republika

Razonoda

15.05.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski proizvođač najavio je početkom meseca da će kupcima u Evropi ponuditi električni SUV, ali i niz komercijalnih i teretnih vozila na struju.

RepublikaFoto: youtube.com/M.I.C
Han je projektovan tako da zadovolji ukuse evropskog potrošača

Sada BYD predstavlja još jedan električni automobil - luksuznu limuzinu, koju takođe planira da plasira na evropsko tržište. Reč je o modelu BYD Han koji će najpre stići do kineskih kupaca, u junu 2020, a kada se kasnije nađe u evropskim prodajni salonima, trebalo bi da košta između 45.000 i 55.000 evra.

U kineskom proizvođaču kažu da je Han projektovan tako da zadovolji ukuse kupaca u Evropi kojima je potrebna premijum limuzina srednje klase sa električnim pogonom.

- Automobil u sebi kombinuje 'istočnjačku mudrost' i 'evropsku estetiku - objašnjavaju u kineskoj kompaniji.

BYD Han će naknadno dobiti i sistem poluautonomne vožnje "DiPilot" koji obuhvata inteligentne tehnologije za pomoć vozaču i radi pomoću 5G tehnologije.

Proizvođač nije izneo mnogo tehničkih detalja, ali je najavio da će kupci moći da biraju između verzija sa jednim ili dva elektromotora. Autonomija u vožnji će iznositi oko 450 km, a Han će ubrzavati 0-100 km/h za 3,9 s.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading