Filip Kostić: Iz hotela pravac na teren!

Autor:

Sport

15.05.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle Južne Koreje i Farskih Ostrva, najzad kreće prava, ozbiljna fudbalska liga - Bundesliga. Usled prekida zbog pandemije koronavirusa, fudbal se nije igrao širom planete, osim u Belorusiji, Nikaragvi i Turkmenistanu. Od sutra će ljubitelji najvažnije sporedne stvari moći da uživaju ponovo u čarima ove igre, jer se igrači vraćaju na teren u okviru 26. kola, očekivano, bez prisustva publike. Do kraja sezone ostalo je još osam kola.

Filip Kostić (desno)

Jedan od naših igrača koji će takođe na teren sutra je srpski reprezentativac Filip Kostić (27), prvotimac Ajntrahta.

U razgovoru za Srpski telegraf poručio je da su Nemci hrabro odlučili prvi da krenu u finiš sezone. 

Mada kod njih situacija nije sjajna sa koronavirusom: imaju oko 175.000 registrovanih osoba obolelih od korone, uz blizu 8.000 preminulih.

BRIGA ZA PORODICE

- Nemačka je lider u Evropi, tako da je razumljivo što su oni odlučili da prvi preuzmu rizik i počnu prvenstvo. Sve oči su sada uprte u nas. Posle nas će, od najjačih liga, krenuti Italijani, Španci, Englezi. Žao mi je što su neka prvenstva prekinuta, posebno u Holandiji, zbog Dušana Tadića, koji je bio nadomak druge titule zaredom sa Ajaksom - rekao je Kostić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nemci, naravno, ništa ne prepuštaju slučaju.

- Bili smo cele nedelje u karantinu u hotelu. Možemo da se krećemo samo u okviru hotela. Izlazili smo samo kada dođe klupski autobus koji nas vozi na trening. U timu sa mnom je i Mijat Gaćinović. Obojica smo bili zabrinuti za naše porodice. Sada nam je laknulo kada smo videli da se situacija poboljšava u svetu i kada virus polako jenjava. Na vezi smo i sa ostalim našim igračima, i otprilike, svuda je slična situacija - dodao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Kostić i Mijat Gaćinović

NIŠTA BEZ PUBLIKE

Tribine će biti prazne, što je za Ajntraht, koji dočekuje Belorusiju iz Menhengladbaha (subota od 18.30), veliki minus.

- Fudbal bez navijača nema smisao. Ajntraht je poznat kao domaćinska ekipa. Pobeđivali smo velike favorite kao sto su Bajern, Lajpcig, Leverkuzen, upravo na krilima tih istih navijača. Bez publike nećemo biti isti tim. Ne znam da li je nekada bilo teže u novijoj istoriji fudbala - zaključio je Kostić.

Foto: Tanjug/AP
Od Srba, u Bundesligi igraju još i Marko Grujić (Herta), Matija Nastasić (Šalke), Miloš Veljković (Verder) i Neven Subotić (Union Berlin).

U subotu kreće i Cvajta

Paralelno sa Bundesligom, krenuće i popularna Cvajta, druga po rangu u nemačkom fudbalu. Oni će početi takođe u subotu, nešto ranije, u 13 časova. U Cvajti igraju petorica naših fudbalera - Ognjen Ožegović (Darmštat), Miloš Pantović (Bohum), Aleksandar Ignjovski (Holštajn Kil), Filip Kusić i Njegoš Kupusović (obojica Aue).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading