(FOTO, VIDEO) Gastarbajterski san: Holandska kompanija prodaje restauiranu "mečku", cena - prava sitnica!

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

03.04.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadaleko prepoznatljiv brektavi zvuk dizelaša predstavlja možda najupečatljivije sećanje na automobile koji su se na području Jugoslavije sedamdesetih i osamdesetih godina. Najčešće je poticao od TAS-ovog Golfa ili čuvenog Mercedesa W123, omiljenog automobila državnih organa, gastarbajtera i taksista.

RepublikaFoto: youtube.com/erclassicsholland
Legenda jugoslovenskih drumova

Mercedes-Benz W123, "deda" današnje E klase, bio je, i do danas ostao, jedna od najpopularnijih limuzina na teritoriji cele bivše nam države. Automobil se proizvodio između 1976. i 1986. godine i kupcima nudio izbor većeg broja motora, kao i solidan izbor dodatne opreme. Ono po čemu će, međutim, u istoriji automobilizma ostati ponajviše zapamćen je - dizel.

A ono što je ovaj automobil definitivno u tu istoriju upisalo je prvi turbodizel motor ikada ugrađen u jedan putnički automobil, krajem 1979. godine.

Modeli 200, 220, 240 i 300 sa dodatkom slova "D" bili su izuzetno cenjeni na ovim prostorima. Verovatno je izgled ovog Mercedesa, kod većine starijih od 35 godina i prva asocijacija koja se pojavi na pomen imena Mercedes.

Jedna izvanredna "stodvadesettrojka" iz 1978. našla je mesto na sajtu poznate holandske kompanije E&R Classics, koja se bavi restauracijom i prodajom prodajom starijih i novijih klasničnih automobila.

U pitanju je Mercedes-Benz 250, koji je pe 42 godine kao nov kupljen u Francuskoj. Od tada do danas prešao je samo 52.742 kilometara, za šta postoje dokazi u vidu originalne prateće dokumentacije. Originalna tamno plava boja (Deep Blue) odlično se uklapa sa hromiranim detaljima spolja, i plavim štofom enterijera.

Što se pogona tiče, on ovde nije "dizelaš". U pitanju je motor originalno konstruisan za ovaj automobil, redni šestocilindraš zapremine 2,5 litra sa 100KS, uparen sa manuelnim menjačem.

Prodavac navodi da je stanje automobila zaista jednistveno, što se iz snimaka može i videti. Ovaj jedinstveni Mercedes-Benz u odličnom stanju prodaje po ceni od 19.950 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading