PUKLA PLINSKA BOCA KOD ARANĐELOVCA! Ženi izgorela ruka i kosa

Autor:

Hronika

16.06.2024

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatra koja se brzo širila pričinila je veliku materijalnu štetu na porodičnoj kući

PUKLA PLINSKA BOCA KOD ARANĐELOVCA! Ženi izgorela ruka i kosa

Foto: RINA/Privatna arhiva

U mestu Orašac kod Aranđelovca došlo je do požara na jednom stambenom objektu, u kome je povređena jedna osoba. Plamen je zahvatio krovnu konstrukciju, kao i deo prostorija.

- U kući je bila žena koja je pokušala da ugasi vatru i nažalost tom prilikom zadobila opekotine. Plamen joj je zahvatio levu ruku i kosu a njena ćerka je uspela da je skloni iz kuće. Vatrogasci su brzo stigli na lice mesta i lokalizovali požar koji se već proširio na veći deo kuće -  kažu meštani za agenciju RINA, koji su odmah pritekli u pomoć.

Na svu sreću izbegnuta je tragedija a vatra koja se brzo širila pričinila je veliku materijalnu štetu na porodičnoj kući u Orašcu.

Prema nezvaničnim informacijama do požara je došlo usled pucanja creva na plinskoj boci.

Korišćenje i rukovanje

Transport: Plinske boce se prevoze i skladište prema specifičnim propisima kako bi se izbegli rizici kao što su curenje, eksplozije ili ozbiljne povrede.

Montaža i priključivanje: Pri rukovanju plinskim bocama važno je pridržavati se propisanih procedura za montažu i priključivanje na uređaje ili sisteme koji koriste gas.

Sigurnost: Preporučuje se da se sve aktivnosti koje uključuju plinske boce obavljaju samo od strane obučenih osoba koje prate bezbednosne smernice i propise.

Upozorenja i rizici

Eksplozivna priroda: Pritisak gasa u plinskim bocama može biti veoma visok, stoga je važno da se boce čuvaju od ekstremnih temperatura, udaraca ili drugih mehaničkih oštećenja.

Pravilno odlaganje: Korišćene ili oštećene plinske boce treba pravilno reciklirati ili odlagati u skladu sa lokalnim propisima i zakonima.

Plinske boce su važan deo infrastrukture za transport i skladištenje gasova, ali zahtevaju pažljivo rukovanje radi očuvanja sigurnosti. U slučaju da imate specifične potrebe ili pitanja u vezi sa plinskim bocama, preporučuje se da se posavetujete sa stručnjakom ili proizvođačem kako biste dobili precizne informacije i smernice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading