TEŠKA KRAĐA APOTEKE U ZEMUNU: Muškarcu (39) određen pritvor

Autor:

Hronika

13.06.2024

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doneto rešenje o određivanju pritvora od strane Trećeg osnovnog suda u Beogradu

TEŠKA KRAĐA APOTEKE U ZEMUNU: Muškarcu (39) određen pritvor

Foto: ST/Dragan Kadić

Danas je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu održano saslušanje uhapšenog I.M. (39) u vezi sa izvršenjem krivičnog dela Teška krađa.

Uhapšeni se sumnjiči da je 12.06.2024. godine razbio staklo na ulaznim vratima apoteke u Zemunu, ušao unutra i ukrao robu u vrednosti od oko 700.000,00 dinara. Kod njega i u prostorijama u kojima je boravio pronađen je novac u iznosu od oko 600.000,00 dinara.

Na saslušanju kod javnog tužioca, nakon prikazanog video snimka, osumnjičeni je priznao da je on na snimku, da zna zašto je izvršio krivično delo, kao i da je bio pod uticajem narkotika.

S obzirom na to da je reč o licu koje je ranije osuđivano, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, protiv osumnjičenog je doneto rešenje o određivanju pritvora od strane Trećeg osnovnog suda u Beogradu.

Za manje krađe, kao što su sitne krađe ili krađe sa malom vrednošću ukradene imovine, može se izreći novčana kazna ili uslovna osuda. Za ozbiljnije krađe, poput pljačke ili organizovane krađe, mogu se izreći zatvorske kazne koje variraju u trajanju u zavisnosti od težine dela.

Pored toga, zakon takođe može predvideti obavezan povraćaj ukradene imovine ili naknadu štete žrtvi. Ovo se često primenjuje u slučajevima kada se ukradena imovina može identifikovati i vratiti vlasniku.

U svakom slučaju, sudija će uzeti u obzir sve relevantne činjenice i okolnosti prilikom određivanja kazne, sa ciljem da se postigne pravična i proporcionalna kazna u skladu sa zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading