PRODUŽEN PRITVOR ELVISU ĆUSTENDILU: Bivši policajac brutalno ubio Amru Kahrimanović u tržnom centru u Tuzli!

Autor:

Hronika

13.06.2024

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pritvor se produžava zbog težine predmetnog krivičnog dela za koje se optuženi tereti.

PRODUŽEN PRITVOR ELVISU ĆUSTENDILU: Bivši policajac brutalno ubio Amru Kahrimanović u tržnom centru u Tuzli!

Foto: AVAZ/A. Bešić, Facebook

Nakon potvrđivanja optužnice protiv Elvisa Ćustendila, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo Ubistvo, pred Kantonalnim sudom u Tuzli održano je ročište za produženje pritvora.

Optuženom je produžen pritvor koji može trajati najduže tri godine nakon potvrđivanja optužnice i pre izricanja prvostepene presude, s tim da je sud obavezan svaka dva meseca vršiti kontrolu opravdanosti mere pritvora, tako da po ovom rešenju pritvor optuženom može trajati najduže do 10.08.2024. godine ili do nove odluke suda.

Pritvor se produžava zbog težine predmetnog krivičnog dela za koje se optuženi tereti, a za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža.

Podsećamo, Elvis Ćustendil (51) iz Tuzle, u to vreme službenik Uprave policije MUP-a TK, optužen je da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je.

Foto: Dnevni Avaz/A.Bešić, Facebook

 

 

Ćustendil je ispalio čak 16 metaka u Amru Kahrimanović, dok je bio pijan i koristio službeni pištolj, nakon čega je pobegao s lica mesta. 

Ćustendil je imao psihičkih problema, te se često svađao s kolegama. Pištolj mu je oduziman više puta, a takođe je privođen na trežnjenje zbog alkohola.

Kahrimanović je, kako su naveli očevici, zahtevala od gostiju da napuste lokal, tražeći da plate šta su popili i da idu, ali je Ćustendil, koji je bio česti gost ovog lokala i dolazio tu zbog Amre, to odbio. Nakon toga, došlo je do prepirke između nesretne žene i policajca, zbog čega je Ćustendil izvadio pištolj i ispalio više metaka u nesretnu ženu.

Iako se u prvi mah pričalo da su ubijena i ubica bili u nekoj vrsti odmosa, njena porodica je to demantovala. 

(Avaz)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading