VEŠTAČENJE REKLO KAKO JE URAČUNLJIV! SRĐAN JANKOVIĆ 3 PUTA MENJAO ODBRANU: Istražitelji zbunjeni, misterija smrti male Danke sve veća!

Autor:

Hronika

11.06.2024

07:58 >> 08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđan Janković (50), osumnjičen za ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora, promenio je čak tri odbrane otkako je uhapšen 4. aprila!

VEŠTAČENJE REKLO KAKO JE URAČUNLJIV! SRĐAN JANKOVIĆ 3 PUTA MENJAO ODBRANU: Istražitelji zbunjeni, misterija smrti male Danke sve veća!

Foto: ST/Dragan Kadić, Društvene mreže

Zašto je osumnjičeni promenio svoje iskaze ostaje tajna, dok stručnjaci ističu izuzetnu težinu zadatka pred tužilaštvom.

Janković je uhapšen 4. aprila, priznavši u policiji da je vozio službeni automobil "Fijat Panda" i oborio devojčicu, što se poklapalo s iskazom njegovog kolege, Dejana Dragijevića. Međutim, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, Janković je odlučio ćutanjem braniti sebe. Iako je Dragijević priznao zločin, Janković je izneo detaljnu odbranu, negirajući sve što je prethodno priznao.

Analitičari ističu da je ovo taktički potez Jankovićeve odbrane, s obzirom na nedostatak materijalnih dokaza i nelogičnosti u slučaju. Neuropsihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je uračunljiv, što ukazuje na svest o situaciji.

Glavni tužilac Canović naglašava jednakost težine oba iskaza pred zakonom.

"Činjenica je da će Viši sud biti taj koji će izabrati hoće li uzeti izjavu koju je dao u policiji ili onu koju je dao u tužilaštvu, jer ćemo mi obe njegove izjave uz optužnicu dostaviti sudu" - rekao je Canović za Kurir.

Kriminolog Antonović objašnjava da Jankovićeva promena iskaza može biti čista taktika, kako bi izbegao odgovornost. S obzirom na nedostatak dokaza, optužnica se mora osloniti na više od priznanja jednog osumnjičenog.

"On je posle dva meseca negirao da je počinio ovo krivično delo, a sve ovo vreme se branio ćutanjem, pretpostavljam da je čekao da vidi kako će istraga napredovati, odnosno da li će se naći neki trag koji će ukazati na to gde se nalazi dete i na koji način je dete izgubilo život, ali kada je video da tih tragova nema, onda je odlučio da iznese ovakvu odbranu, stoga mislim da je ovo čista taktika, tačnije način da se izbegne odgovornost" rekao je Antonović za Kurir.

U ovom trenutku, slučaj izaziva mnogo pitanja bez odgovora, a nelogičnosti ukazuju na mogućnost da Janković nije bio spreman da isprva govori istinu. Tužilaštvo se suočava s izuzetno teškim zadatkom pri prikupljanju relevantnih dokaza za optužnicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading